English version of this page

Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: Arkitektur, Tre, Logo.
Publisert 9. mai 2019 09:11

Bike Kitchen er stort i USA. Nå er Blindern første campus ut på landsbasis med å åpne sin egen sykkelkafé for studenter. Målet er å gjøre det enklere og mer attraktivt for studenter å sykle i hverdagen.

Publisert 29. apr. 2019 11:05

UiO:Livsvitenskap og viserektor for forskning og innovasjon Per Morten Sandset inviterer alle ansatte ved UiO til frokostmøter 27. mai, 28. mai, 29. mai og 5. juni kl. 8–9.

Publisert 26. apr. 2019 08:30

Masterstudenter ved seks institutter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til å teste innovative ideer i laboratoriet. Tiltaket er spiren til et såkalt biomakerspace i det kommende livsvitenskapsbygget ved UiO. Studentakseleratoren Insj UiO og legemiddelfirmaet Bayer er UiO:Livsvitenskaps partnere i prosjektet.

UiOs Viserektor Åse Gornitzka og bibliotekdirektør Hanne Graver Møvig ved tidsskriftene i Georg Sverdrups hus
Publisert 23. apr. 2019 09:08

Som første land har Norge undertegnet en avtale med Elsevier som sikrer norske forskere å publisere åpent (open access) uten ekstra kostnad i de aller fleste av forlagets tidsskrifter.

Fire jenter med diplom
Publisert 29. mars 2019 17:10

Landets dyktigste elever i biologi har deltatt og konkurrert i Den Norske Biologiolympiaden. Fire elever går videre til den internasjonale olympiaden i Ungarn.

Blå hodeskaller, illustrasjonsfoto
Publisert 27. mars 2019 14:49

To av dei åtte nye konvergensmiljøene innan UiO:Livsvitenskap har forskere frå Institutt for biovitenskap.

Logo bærekraftsmål
Publisert 25. mars 2019 13:20

UiO-forskning leder til ny kunnskap og innovative løsninger. Men det er studentene våre som skaper størst langtidseffekt på samfunnet. Se filmen "Connecting people and disciplines to solve complex problems", og finn ut hvordan.

Publisert 20. mars 2019 12:46

Professor Knut Willem Ruyter er ansatt som vitenskapsombud ved Universitetet i Oslo de neste tre årene. Ombudet er uavhengig organisasjonen og skal bl.a gi veiledning og råd til vitenskapelig ansatte som befinner seg i vanskelige forskningsetiske situasjoner.

Publisert 20. mars 2019 09:59

– Unge forskere er en stor ressurs for universitetet, det ønsker vi å anerkjenne blant annet med denne prisen, fastslår Bjørnerud Mo.

Publisert 15. mars 2019 09:33

Både studentar og tilsette ved UiO skal kjenne seg trygge.  Dersom du har lyst til å seie frå om noko på UiO, men er usikker på om du tør, har vi laga ei oversikt over kva som skjer i ei varslingssak.

Publisert 13. mars 2019 08:30

Trakassering er ikke akseptert ved UiO. Målet med retningslinjene er å forebygge trakassering.

Publisert 12. mars 2019 11:07

Etter lange forhandlinger er det nå klart at norske forskningsinstitusjoner ikke klarer å komme til enighet med forlaget Elsevier om en tilfredsstillende ny avtale.

Publisert 28. feb. 2019 12:43

I forbindelse med at Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019, der UiO er samarbeidspartner, utlyses en intern pott med midler til arrangementsstøtte.

masterstudenter, foto
Publisert 12. feb. 2019 15:25

Våre uteksaminerte masterkandidater fra biologi og molekylær biovitenskap fikk utdelt vitnemål og rose 11. februar. Vi er stolte av arbeidet de har gjort.

rød og hvit hodepynt, illustrasjon
Publisert 21. des. 2018 15:18

Hvert år deles IBVs egne priser ut. I år ble det delt ut fem priser ved juleavslutningen til Institutt for biovitenskap.

Strukturer, illustrasjon
Publisert 19. des. 2018 14:31

Fem nye forskingsprosjekt ved Senter for Digitalt Liv Norge får støtte fra Forskningsrådet. Professor Dirk Linke fra Institutt for biovitenskap er ein av fem nye prosjektleiarar.

Publisert 20. nov. 2018 08:00

UiO:Livsvitenskap skal finansiere 5–6 nye tverrfaglige forskningsgrupper. Etter å ha lest de 41 prosjektskissene som kom inn i oktober, er direktør Carl Henrik Gørbitz sikker på det blir høy kvalitet på søknadene og hard konkurranse også i denne søknadsrunden.

Publisert 15. nov. 2018 10:56

Posterpriser, studentpresentasjoner og inspirasjonsforedrag stod på programmet da årets runde med sommerprosjekter for studenter ble avrundet 13. november. Det blir ny runde med sommerprosjekter i 2019.

Publisert 9. okt. 2018 08:10

Livsvitenskapsbygget ved UiO er godt inne i detaljprosjekteringsfasen. Dette er en omfattende prosess hvor studenter og ansatte får komme med innspill til utforming av areal og utstyr. UiO åpner nå også for at eksterne aktører får komme med innspill.

Målebeger, illustrasjonsfoto
Publisert 5. okt. 2018 14:15

Det er uvanlig at to Nobelprisene går til forskere og tema, hvor en og samme professor på IBV er ekspert.  Slik er det nemlig i år; professor Inger Sandlie arbeider innen begge områdene for disse to prisene.

Publisert 3. okt. 2018 13:35

UiO:Livsvitenskap kan støtte tiltak ved UiO som er forenelige med livsvitenskapssatsingens strategi for forskning og utdanning.

Publisert 1. okt. 2018 10:41

Vitenskapelig ansatte, postdoktorer og doktorgradsstudenter innen livsvitenskap ved UiO kan søke om støtte for å styrke samarbeidet med internasjonale forskningsmiljø. Forrige søknadsfrist var 1. desember 2018. Neste er 1. juni 2019.

Publisert 1. okt. 2018 10:41

Vitenskapelig ansatte og studenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til delfinansiering av åpne arrangementer som er i tråd med satsingens strategi. Forrige søknadsfrist var 1. desember 2018. Neste er 1. juni 2019.

Published Sep. 28, 2018 5:16 PM

At a meeting for all CEES members, Professor Kjetill S. Jakobsen was introduced as the new Chair of CEES by the Head of the Department of Biosciences, Rein Aasland.

Publisert 24. sep. 2018 08:03

UiO:Livsvitenskap håpar å få med norske finalistar i pitchekonkurranse i samband med teknologikonferansen SLUSH i Helsingfors 5. desember. Vinnaren får 30 000 euro. Livsvitskapsstudentar og -forskarar som allereie har starta eller planlegg å starte bedrift, er velkomne til å søke innan 1. oktober.