
Hvor bærekraftig er egentlig det grønne skiftet? Blir demokratiet en parentes i historien? Hva kan vi lære av Kina? Dette er noen av temaene som tas opp på UiOs program på årets Arendalsuke – under fellestittelen Ubehagelige samtaler.
Hvor bærekraftig er egentlig det grønne skiftet? Blir demokratiet en parentes i historien? Hva kan vi lære av Kina? Dette er noen av temaene som tas opp på UiOs program på årets Arendalsuke – under fellestittelen Ubehagelige samtaler.
Har du oppdaget et behov eller har et forskningsresultat med verdi for samfunnet? Da kan du søke om innovasjonsmidler til utvikling av dine ideer.
Vi tilbyr kurs i litteratursøking i PubMed, Web of Science og andre faglige databaser, kritisk vurdering av artikler, referansehåndtering, OA-publisering og forskerprofilering. Les mer om kursene og meld deg på via oversikten nedenfor.
De fire norske deltakerne i årets internasjonal biologiolympiade gjorde alle en hederlig innsats, men Ole Einar Dalen (19) fra Nord-Østerdal videregående skole lå et hakk foran de andre.
Skulle du egentlig vært på storbyferie i utlandet og kost deg med kunst, arkitektur, historie og flotte parker, men du mangler pass eller fikk flyturen kansellert? Ingen fare: Universitetet i Oslo byr på alt sammen.
Gjeste-PhD-stipendiat. Fra Kina.
Ny postdoc ved Senter for økologisk og evolusjonær syntese (CEES)
Ny PhD-stipendiat ved Seksjon for akvatisk biologi og toksikologi (AKVA). Fra Norge.
Er du interessert i å lære mer om klima, klimaendringer og hvordan mennesker må forholde seg til dette? Et nytt emne 'GEO1000 – Klima og bærekraft: Naturlige prosesser og menneskets påvirkning' starter opp ved Institutt for geofag nå i høst.
Rektor Svein Stølen og prorektor Åse Gornitzka presiserer to problemstillinger som er oppstått som følge av Forskningsrådets anmodning om å forskyve fremdriften i Forskningsrådsfinansierte prosjekter.
Nathalie Frosthammer studerer ved Institutt for biovitenskap, i sommer er hun en av 40 studenter som deltar i et forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap.
23 forskerprosjekt og to studentprosjekt ved Universitetet i Oslo har fått såkornmidler og studentstøtte fra Veksthuset for livsvitenskap. Vi er glade for å se så mange lovende innovasjonsideer i tidlig fase. Vi gratulerer alle som er involvert i prosjektene, og ser fram til godt samarbeid!
Skal du lage systematiske kunnskapsoppsummeringer? Da anbefaler vi nettkurset Cochrane Interactive Learning og verktøyet Covidence. Her kan du lese om innholdet i begge, og hvordan du får tilgang.
Inven2 kåret for første gang "Årets innovatør". Ole Jørgen Kaasbøll, forskningssjef og en av grunnleggerne av selskapet Tribune Therapeutics, ble tildelt prisen på Innovasjonsdagen 2022.
Siden starten i 2016 har mer enn 350 unge helsevitenskaplige forskere fått opplæring i helseinnovasjon gjennom Helseinnovatørskolen. Fra 1. juni overtok Veksthuset for livsvitenskap driften av Helseinnovatørskolen ved Universitetet i Oslo.
PODKAST: Vi lagrer enorme mengder av verdifulle, og ikke fullt så verdifulle, data hver dag. Enorme regnestykker blir algoritmer som igjen kan redde liv eller hjelpe oss å forstå verden bedre. Men med så mye digitalisering har vi også fått en stor utfordring hvis vi skal få til det grønne skiftet.
Institutt for geofag var tidlig ute med å bruke droner i forskning og undervisning, og en oppgradering støttet av MN-fakultetet åpnes det nå opp for at andre forskningsmiljøer ved MN/UiO kan bruke tjenester i DroneLab@UiO. Offisiell åpning var fredag 3. juni.
Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi et utvalg av fagbøker og skjønnlitteratur knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet.
UiO:Livsvitenskap etablerte i 2021 en støtteordning for tverrfaglige studieemner innen livsvitenskap. Støtteordningen er rettet mot institutter og fakulteter på Universitetet i Oslo og har løpende søknadsfrist.
– En israelsk journalist så på meg og sa “han gråter, hvor er kameramannen?” Jeg var ikke klar over det selv, men jeg gråt av glede.
Etter pandemien har det aldri vært tydeligere at det er viktig med et godt samarbeid mellom studenter og undervisere. I anledning REAL Prat den 30. mai 2022, har vi snakket med Tone Fredsvik Gregers, biolog/immunolog som ble meritert underviser i 2021 for å høre mer om hennes tanker rundt samarbeidet mellom underviser og studenter.
Behovet for søvn kan bli så sterkt at vi setter oss selv i fare. Men hvorfor er det slik? Og hva skjer i hjernen når vi sover? Hør podkast med Espen R. Nakstad og Rune Enger.
I Noreg ser vi ofte til andre land når vi snakkar om innovasjon og næringsliv innan livsvitskap. Vi har enno mykje å lære av andre land, men det skjer òg mykje bra i innovasjonsøkosystemet for livsvitskap i Oslo som vi kan vere stolte av, og som andre er nysgjerrige på og vil lære av.
Universitetsstyret vedtok 11. mai 2022 å tilby Johannes Falk Paulsen (57) stillingen som assisterende universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo.
Over 600 deltakere fra mer enn 100 land kommer til Oslo når Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO2022) arrangeres for første gang i Norge, 6.-16. juli. UiO er stolt arrangør, og det er behov for frivillige til gjennomføringen. – Jeg lover en opplevelse for livet, sier rektor Svein Stølen.