English version of this page

Aktuelle saker

T-Rex, dinosaur, utstilling på museum
Publisert 8. juli 2022 11:19

Skulle du egentlig vært på storbyferie i utlandet og kost deg med kunst, arkitektur, historie og flotte parker, men du mangler pass eller fikk flyturen kansellert? Ingen fare: Universitetet i Oslo byr på alt sammen.

Lege jobber på en laptop.
Publisert 21. juni 2022 09:34

Skal du lage systematiske kunnskapsoppsummeringer? Da anbefaler vi nettkurset Cochrane Interactive Learning og verktøyet Covidence. Her kan du lese om innholdet i begge, og hvordan du får tilgang.

Bildet av tre menn som ser inn i kamera. De står tett med armene på skuldrene til hverandre.
Publisert 10. juni 2022 13:33

PODKAST: Vi lagrer enorme mengder av verdifulle, og ikke fullt så verdifulle, data hver dag. Enorme regnestykker blir algoritmer som igjen kan redde liv eller hjelpe oss å forstå verden bedre. Men med så mye digitalisering har vi også fått en stor utfordring hvis vi skal få til det grønne skiftet.

Den oppgraderte droneinfrastrukturen ved Institutt for geofag ble åpnet med klipping rød snor av instituttleder Bernd Etzelmuller etter seminar/launch fredag 3. juni. Foto: Gunn Kristin Tjoflot, UiO
Publisert 10. juni 2022 11:00

Institutt for geofag var tidlig ute med å bruke droner i forskning og undervisning, og en oppgradering støttet av MN-fakultetet åpnes det nå opp for at andre forskningsmiljøer ved MN/UiO kan bruke tjenester i DroneLab@UiO. Offisiell åpning var fredag 3. juni.

Bokforsider, regnbuemønster, vindu
Publisert 7. juni 2022 16:25

Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi et utvalg av fagbøker og skjønnlitteratur knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet.

Bildet kan inneholde: Smil.
Publisert 24. mai 2022 18:22

Etter pandemien har det aldri vært tydeligere at det er viktig med et godt samarbeid mellom studenter og undervisere. I anledning REAL Prat den 30. mai 2022, har vi snakket med Tone Fredsvik Gregers, biolog/immunolog som ble meritert underviser i 2021 for å høre mer om hennes tanker rundt samarbeidet mellom underviser og studenter.

En gravid dame får tatt en blodprøve.
Publisert 20. mai 2022 09:37

Behovet for søvn kan bli så sterkt at vi setter oss selv i fare. Men hvorfor er det slik? Og hva skjer i hjernen når vi sover? Hør podkast med Espen R. Nakstad og Rune Enger.

Omvising Forskingsparken
Publisert 18. mai 2022 09:45

I Noreg ser vi ofte til andre land når vi snakkar om innovasjon og næringsliv innan livsvitskap. Vi har enno mykje å lære av andre land, men det skjer òg mykje bra i innovasjonsøkosystemet for livsvitskap i Oslo som vi kan vere stolte av, og som andre er nysgjerrige på og vil lære av.

Publisert 6. mai 2022 08:47

Over 600 deltakere fra mer enn 100 land kommer til Oslo når Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO2022) arrangeres for første gang i Norge, 6.-16. juli. UiO er stolt arrangør, og det er behov for frivillige til gjennomføringen.  – Jeg lover en opplevelse for livet, sier rektor Svein Stølen.