English version of this page

Aktuelle saker

Omvising Forskingsparken
Publisert 18. mai 2022 09:45

I Noreg ser vi ofte til andre land når vi snakkar om innovasjon og næringsliv innan livsvitskap. Vi har enno mykje å lære av andre land, men det skjer òg mykje bra i innovasjonsøkosystemet for livsvitskap i Oslo som vi kan vere stolte av, og som andre er nysgjerrige på og vil lære av.

Publisert 6. mai 2022 08:47

Over 600 deltakere fra mer enn 100 land kommer til Oslo når Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO2022) arrangeres for første gang i Norge, 6.-16. juli. UiO er stolt arrangør, og det er behov for frivillige til gjennomføringen.  – Jeg lover en opplevelse for livet, sier rektor Svein Stølen.

Illustrasjon såkornmidler
Publisert 27. apr. 2022 13:03

Er du en forsker innen livsvitenskap, helse eller teknologi? Har du en innovativ idé til et produkt, en tjeneste eller en teknologi, men trenger hjelp til å videreutvikle den? Veksthuset for livsvitenskap kan hjelpe deg videre. Sjekk vår utlysning av såkornmidler. Vi vil støtte opptil 35 prosjekter. Søknadsfrist: 24. mai 2022.

Illustrasjon tilskudd studenter.
Publisert 27. apr. 2022 13:03

Er du student innen livsvitenskap, helse eller teknologi? Har du en innovativ idé til et produkt, en tjeneste eller en teknologi, men trenger hjelp til å videreutvikle den? Veksthuset for livsvitenskap kan hjelpe deg videre. Sjekk vår utlysning for studenter. Vi vil støtte opptil 20 prosjekter. Søknadsfrist: 24. mai 2022.

Illustrasjon av lyspære og tekst med informasjon om konkurransen
Publisert 21. apr. 2022 06:28

Inven2 er i gang med å høste inn ideer til årets idékonkurranse. Vinneren får hele 250.000 kroner, i tillegg til rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

Foto av Daniel ved skrivebord med apparater
Publisert 13. apr. 2022 12:04

Hva er egentlig bevissthet? Daniel jobber med basalforskning i hjernen, og prøver å forstå de grunnleggende mekanismene i en frisk hjerne. I forskningsgruppa hans prøver biologer, fysikere, informatikere og leger sammen å finne svaret på hva bevissthet er.

Bildet kan inneholde: anlegg, himmel, klær med høy synlighet, infrastruktur, arbeidstøy.
Publisert 11. apr. 2022 09:46

I april lanserte FNs klimapanel en rapport som ser på løsninger for å begrense klimaendringene på en bærekraftig måte. For selv om FNs generalsekretær António Guterres advarer om at  klimakatastrofen er nær, kan den fortsatt avverges. Snorre Kverndokk og Elin Lerum Boasson har mange innspill til løsninger.

Bildet kan inneholde: azure, organisme, gest, gjøre, kunst.
Publisert 6. apr. 2022 08:28

For første gang arrangeres sommerskoler i regi av universitetsalliansen Circle U. Temaene er demokrati, klima og global helse, og alle studienivåer og faglige bakgrunner kan søke. Sommerskolene er gratis. Frist: 29. april.

Lederne av UiO:Livsvitenskaps første generasjons konvergensmiljø
Publisert 31. mars 2022 15:30

I 2017 skjedde det noe helt nytt på Universitetet i Oslo, de første konvergensmiljøene ble opprettet i regi av UiO:Livsvitenskap. De seks tverrfaglige forskergruppene som ble valgt ut etter en grundig søknadsprosess, skulle løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Onsdag 30. mars var det avslutningsarrangement og tid til å dele erfaring og resultater.

Smilande studentar på campus. Foto
Publisert 28. mars 2022 11:08

Karriererettleiar Gisle Hellsten oppfordrar foreldre og nittenåringar til å senkje skuldrene, og sjå på valget som et gledeleg dilemma framfor eit skjebnetungt lodd.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, dagtid, bygning, vindu.
Publisert 25. mars 2022 10:53

Mange er økonomisk berørte av den pågående krigen i Ukraina, og sanksjonene knyttet til den. Nå kan studenter fra Ukraina, Hviterussland og Russland søke om støtte gjennom en nasjonal støtteordning.

Bildet kan inneholde: smil, erme, gest, gjøre, lykkelig.
Publisert 18. mars 2022 13:15

Er det mulig å si noe sant med skjønnlitteratur? Hvor går egentlig grensen mellom fiksjon og fakta? Journalist Simen Sætre og antropolog Vilde Fastvold er gjester i denne episoden av podkasten Hylland og Wig.