English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 17. sep. 2020 11:15

UiO:Livsvitenskap finansierer konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse og miljø/bærekraft. I november kommer en ny utlysning av konvergensmiljø III.

Bildet kan inneholde: tekst, mennesker, skrift, tegnefilm, illustrasjon.
Publisert 16. sep. 2020 08:29

Karriereuka er det største arbeidslivsarrangementet ved UiO og foregår fra 21. - 23. september 2020. Grunnet den pågående pandemien vil Karriereuka 2020 være digital under konseptet «Karriereuka minutt for minutt» og studentene kan følge sendingen direkte eller i opptak.

Tre studenter utenfor universitetsbygg på Blindern
Publisert 7. sep. 2020 14:37

Er du realist og liker å formidle? I Store norske leksikon kan du kombinere fag og lidenskap, og bygge ny kompetanse. Biologi- og MNKOM-studentene Audun, Emilie og Henrik har i sommer jobbet med å redigere hundrevis av artikler.

Personfoto Kjetil Voje
Publisert 3. sep. 2020 12:35

Kjetil Lysne Voje har blitt tildelt 1,5 millioner Euro i forskningsstipend fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Han vil se nærmere på hvordan endringer i evolusjonen av arter skjer over tid.

Publisert 31. aug. 2020 15:38

Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway innen 12. november for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester. Søkere fra alle livsvitenskapsrelaterte fakultet og institutt på UiO, OUS og Ahus er velkomne til å søke.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, himmel, botanikk, urbant område.
Publisert 26. aug. 2020 11:06

Kutt i Livsvitenskapsbygget vil få alvorlige konsekvenser for UiO og for Norges satsing på kunnskap og innovasjon. Bygget er helt sentralt i den videre utviklingen og moderniseringen av Universitetet i Oslo og for utviklingen av innovasjonsdistriktet Oslo Science City.

MetOs flyttet til Kristine Bonnevies hus i juni 2020. Foto: GKT/UiO
Publisert 31. juli 2020 13:28

Like før sommeren, flyttet MetOs – Seksjon for meteorologi og oseanografi, Institutt for geofag fra midlertidige lokaler ved Ullevål stadion til kampus Blindern. Nå er de endelig på plass i fine nyoppussede lokaler i 2. etasje i Kristine Bonnevies hus.

Bildet kan inneholde: villmark, naturlig landskap, tre, skog, botanikk.
Publisert 3. juli 2020 11:54

Gjennom det nye arbeidspraksis-emnet til Institutt for biovitenskap bruker bachelorstudenter kompetansen fra studiene til å løse relevante utfordringer, utveksle kunnskap med andre i fagmiljøet og knytte verdifulle kontakter. Flere av vårens studenter fortsetter arbeidet utover sommeren som praktikanter, ansatte eller sommervikarer.

Publisert 1. juli 2020 09:43

UiO gjør seg klar til å ta i bruk livsvitenskapsbygget som skal stå ferdig i 2024. Bygget vil romme toppmoderne undervisnings- og forskningsarealer, og konstrueres for stor grad av samhandling og kobling mellom ulike fagområder. Nå er fem ulike tematiske områder innen livsvitenskap foreslått for fremtidig forskning og aktivitet i bygget.

Anette på Blindern campus, student biologi medisin
Publisert 30. juni 2020 11:55

Da koronapandemien slo til i mars var molekylærbiologistudenten Anette raskt ute med å kontakte Rikshospitalet. Takket være forskergruppen hun er del av kan vi nå teste nordmenn for antistoffer mot koronaviruset samt studere hvordan immunsystemet møter viruset.

Bildet kan inneholde: fotografi, ansiktsuttrykk, mennesker, vennskap, romanse.
Publisert 26. juni 2020 08:08

Universitetet utvikler nye formidlingsarenaer og skaper nå en digital møteplass for kunnskapsbaserte samtaler om samfunn, mennesker og løsninger. Og det skjer selvfølgelig på: Universitetsplassen.

Kronprins Haakon med en frøpose som skal sås i en kasse.
Publisert 16. juni 2020 18:34

– Klimahuset kan spille en stor og viktig rolle i å inspirere og engasjere til endring i bærekraftig retning, til å bygge håp om at det nytter, sa Kronprins Haakon da han åpnet Klimahuset ved Naturhistorisk museum i Oslo.

illustrasjon
Publisert 11. juni 2020 14:57

VitenStafett er en podcast der unge formidlere deler gode historier om realfag og teknologi. Temaet for de tre første episodene er forbilder, en usynlig verden og demokrati.