English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 2. des. 2021 09:15

Studentene har ønsket seg digitale kompendier en god stund. Fra våren av får de ønsket sitt oppfylt i et grønnere og enklere system.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, bygning, urbant design, tre.
Publisert 30. nov. 2021 15:10

Studenter og ansatte som er syke bes om å holde seg hjemme og teste seg ved symptomer. UiO tilpasser virksomheten til smittesituasjonen og følger nasjonale og lokale råd.

Bildet kan inneholde: gjøre, grafikk, logo, merke.
Publisert 30. nov. 2021 09:24

30. november lanseres mulighetsstudien for Oslo Science City. Denne gir en samlet vurdering av de fysiske forutsetningene for å utvikle et verdensledende innovasjonsdistrikt hvor forskning og næringsliv møtes midt i Oslo. – Studien viser at vi har alle forutsetninger for å lykkes, sier rektor Svein Stølen, som også er styreleder for Oslo Science City.

Bildet kan inneholde: produkt, menneskelig, mote, offentlig område, kunst.
Publisert 26. nov. 2021 13:41

Programmet for Oslo Peace Days 2021 er klart. Publikum inviteres til et bredt spekter av foredrag og debatter om menneskerettigheter, konflikt og demokrati 6.-12. desember.

Bakteriebilde fra mikroskop  i 3d format
Publisert 18. nov. 2021 11:46

Det var farligere å bli syk i «gamle dager». Men vi er på vei mot «gamle dager» dersom vi ikke får bukt med en stille medisinsk katastrofe som truer, nemlig antibiotikaresistens. Roger Simm, forsker fra Det odontologiske fakultet, og Ernst Kristian Rødland, overlege fra FHI og forsker ved Det medisinske fakultet, diskuterer i denne episoden av podkasten Universitetsplassen utfordringene knyttet til vår tids forhold til antibiotika.

Bildet kan inneholde: gjøre, logo, elektrisk blå, merke, grafikk.
Publisert 16. nov. 2021 10:58

Universitetsalliansen Circle U. blir fra 2022 utvidet med to nye medlemmer: Universitetet i Wien og Universitetet i Pisa. – Studenter og ansatte vil få enda flere muligheter til samarbeid og nyskaping med våre nye partnere i Wien og Pisa, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo og President i Circle U.

Bildet kan inneholde: smil, bein, komfort, aktive bukser, yoga bukse.
Publisert 29. okt. 2021 12:09

I sommer kom klimarapporten som fikk FNs generalsekretær til å erklære kode rød for menneskeheten. Nå er vi fremme ved klimatoppmøtet i Glasgow, omtalt som det viktigste siden verdens land signerte Paris-avtalen i 2015.

Bildet kan inneholde: plakatøkt, plakat.
Publisert 20. okt. 2021 12:25

I år har førtito studenter fått praktisk erfaring fra forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap. Avslutningen på årets sommerprosjekter ble feiret med presentasjoner, utstilling og prisutdeling 19. oktober.