English version of this page

Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: fottøy, bagasje og vesker, bildesign, jakke, bag.
Publisert 2. juli 2021 13:56

– Vi er utrolig glade over å kunne åpne opp enda mer når studentene er på plass til nytt semester, sier rektor Svein Stølen etter å ha fått beskjed fra Kunnskapsdepartementet om at det kan planlegges for undervisning uten 1 meters avstand.

Ballonger, illustrasjonsfoto
Publisert 1. juli 2021 19:27

Institutt for biovitenskap er involvert i seks prosjekter finansiert av Norges forskningsråd, hvor tre av prosjektene er Forskerprosjekt for unge talenter (YRT).

bilde av studenter på campus
Publisert 18. juni 2021 17:13

Flere kan samles på arrangementer og studiestart er nå planlagt. - Jeg er glad for at vi kan åpne ytterligere og at sjansene øker for en enda mer åpen studiestart, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Livsvitenskapsbygget
Publisert 18. juni 2021 08:24

Oslo universitetssykehus (OUS) får nye forsknings- og laboratorielokaler i Livsvitenskapsbygget, som Statsbygg oppfører for Universitetet i Oslo (UiO). Det ble klart etter styrevedtak hos Helse Sør-Øst (HSØ) 17. juni.

Hege Kaarseth og Bjørn Samset. Foto.
Publisert 15. juni 2021 09:38

Norske ungdomsskoleelever gjør det dårligere i naturfag nå enn tidligere, også sammenlignet med våre nordiske naboland. Mange ingeniører har bidratt til store fremskritt i samfunnet. Trenger vi andre å lære naturfag, er det egentlig så viktig?

Publisert 11. juni 2021 14:30

UiO har 15 av de 36 søknadene som er videre til siste runde i Forskningsrådets utlysning til Sentre for fremragende forskning (SFF). UiO sendte inn i alt 57 søknader.

Bildet kan inneholde: verden, organisme, font, linje, øyevipper.
Publisert 11. juni 2021 14:01

De nye sidene for digitale forskningsmetoder gir deg oversikter og brukerveiledninger for digitale forskningsmetoder innen mange fagområder. Ressurssiden viser deg hvordan du kan ta metodene i bruk i din forskning.

Publisert 3. juni 2021 13:51

Nylig ble biotek-selskapet Tribune Therapeutics etablert basert på forskning utført av Ole Jørgen Kaasbøll og Håvard Attramadal. Ole Jørgen Kaasbøll ble i 2019 tatt opp i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway og blir nå forskningssjef i det nye selskapet som ledes av Georg Vo Beiske fra HealthCap. Tribune Therapeutics tar sikte på å utvikle en behandling for sykdommen fibrose.

Anders Tønnesen og Eivind Trædal står utenfor en bygning.
Publisert 1. juni 2021 14:29

Politikere og forskere er enige. En grønn omstilling av samfunnet må foregå på rettferdig vis. Men ofte leder miljøtiltak til motstand fra grupper som mener seg urettferdig behandlet, eller de ender opp i kompromisser som ikke tar oss nærmere en nødvendig omstilling.