English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 14. jan. 2021 09:24

Er du PhD-student, postdoc eller masterstudent innen livsvitenskap og er på jakt etter karrieremuligheter utenfor akademia - bli med på Young Talents 16. februar på Zoom! Du får høre inspirerende innlegg av administrende direktør Ingunn Midttun Godal i Mattilsynet, i tillegg til foredragsholdere fra DNV GL, AstraZeneca, Mowi, Norsvin og gründer Morten Isaksen fra Bio-Me. Du vil også kunne delta på speed dating med bedrifter.

Bildet kan inneholde: kropp av vann, natur, briller, himmel, landformer langs kysten og havet.
Publisert 11. jan. 2021 18:44

Koronapandemien har en egen evne til å stressteste virksomheten ved universitetet og i samfunnet for øvrig. Ved MN har vi spesielt kjent på utfordringene knyttet til digital hjemmeeksamen og digital undervisning.

Portrett av Jonas Paulsen.
Publisert 23. des. 2020 16:03

Vi er glade for at Jonas Paulsen har kommet til IBV som førsteamanuensis ved Seksjon for genetikk og evolusjonsbiologi (EVOGENE) tidligere i år.

Ordsky
Publisert 21. des. 2020 09:00

Vi tilbyr kurs i litteratursøking i medisinske og tverrfaglige databaser, kritisk vurdering av artikler, referansehåndtering, OA-publisering og forskerprofilering. Les mer om kursene og meld deg på via oversikten nedenfor.

Laboratoriearbeid
Publisert 17. des. 2020 09:55

Vi har fått nye verneombud ved instituttet. Vet du hvem som er ditt vernombud og hva verneombudet kan hjelp deg med?

4 kvinner i åker, illustrasjonsfoto
Publisert 16. des. 2020 16:41

Forskningsrådet har delt ut til sammen 2,65 milliarder kroner i støtte til banebrytende forskning. Det er 7 forskningsprosjekter ved IBV som har mottatt støtte, og i tillegg er vi partnere i 4 forskningsprosjekter.

Hjort i skog
Publisert 16. des. 2020 09:46

Forskningsrådet (NFR) har finansiert to prosjekter fra instituttet. Prosjektene er EcoForest og #AgriDeer. Leder for EcoForest er Håvard Kauserud, og #AgriDeer er ledet av Atle Mysterud.

Personfoto av Dag
Publisert 7. des. 2020 16:57

Det var tungt å høre at vår gode venn og kollega Dag Klaveness gikk bort 30. oktober, 75 år gammel. Klaveness var professor emeritus ved seksjon for akvatisk biologi og toksikologi ved Institutt for biovitenskap.

Hessen sitter på trappen
Publisert 27. nov. 2020 12:18

Professor Dag O. Hessen vant to Bragepriser torsdag kveld. I tillegg til pris for beste sakprosa, vant Hessen også Hedersprisen for sin evne til å bygge bro mellom vitenskap og den norske allmennheten.

Logo: iGEM og Sal.Coli
Publisert 20. nov. 2020 14:13

Studentene som representerer Universitetet i Oslo i iGEM, en internasjonal årlig konkurranse i syntetisk biologi, har presentert sitt prosjekt “Sal.coli». Det er det eneste laget fra Norge i år, bestående av: Alexander Refsnes-Petkovic, Jonas Aouay Grønbakken og Martin Eide.

Bildet kan inneholde: skrift, rom.
Publisert 6. nov. 2020 16:46

Smittespredningen i Oslo er stor, og byrådet har i dag innført en sosial nedstenging av Oslo.  Universitetet er åpent, men fysiske aktiviteter begrenses. Bibliotek og lesesaler ved UiO holder fortsatt åpent, mens arrangementer avlyses.

De nye restriksjonene trer i kraft mandag 9. november kl. 24.00 og vil i første omgang vare i tre uker.