Biologiolympiaden 2017-2018

Foto: Terie Heiestad/UiO

Deltagelse i årets internasjonale finale i Teheran, Iran

Bildet kan inneholde: Turisme, Moské, Bygning, Arkitektur.

Vi ønsker å gratulerer Bendik, Håkon, Rafael og Victoria med god innsats i årets internasjonale finale. Det ble ingen medalje i år, men elevene har hatt en fantastisk uke i Iran. De har vært gjennom to teoretiske og fire praktiske eksamner, og ellers har de fått reist rundt i Teheran for å få oppleve Iransk kultur og fått venner fra hele verden.

På bildet ser vi de norske elevene og deres personlige guide under oppholdet. Fra venstre: Bendik, Håkon, Rafael, Rezvaneh og Victoria.

Nå er det også på tide å tenke på neste års Biologiolympiade, er din skole påmeldt? Ta kontakt med oss ved å sende mail til m.b.roe@ibv.uio.no.

Vinnerne av den Norske Biologiolympiaden 2018

Bildet kan inneholde: Team, Tildele, Fagbevis, Samfunnet, Begivenhet.

Vinnerne av den Norske Biologiolympiaden 2018 er:

1. plass: Victoria Dontsova (Bergen Katedralskole)
2. plass: Bendik Bull-Hansen (Thor Heyerdahl VGS)
3. plass: Håkon Rolfsen Ask (Nadderud VGS)
4. plass: Rafael Bing (Elvebakken VGS)

De fire vinnerne skal representere Norge i den Internasjonale Biologiolympiaden i Teheran, Iran i sommer.  Det var høyt faglig nivå på årets elever og vi ønsker å gratulere alle finalistene med en fantastisk innsats i årets finalerunde.

Finalister Biologiolympiaden 2018

Vi har rettet besvarelsene fra 2. runde i Biologiolympiaden 2018, og de 16 finalistene er:

(sortert alfabetisk etter skole, for forstørret utgave klikk her)

 

Elever med poengsum 15,15/25 eller mer gikk videre til finalen.

Vi ønsker de 16 finalistene lykke til, og vil takke alle deltakere i årets olympiade. Vi har mottatt mange gode besvarelser og vi fryder oss over at det er så mange flinke biologielever der ute. Dersom du har vært deltaker i årets 2.runde og lurer på din eksakte poengsum kan du ta kontakt med Malin Benum Røe.

Resultater fra runde 1 - 2017/2018

Første runde av Biologiolympiaden er over og hele 1082 elever har deltatt fra 70 forskjellige skoler rundt om i landet. Gjennomsnittet lå på 14/30 riktige svar, som er litt lavere enn tidligere år.  

I år vil elever som fikk 22 poeng eller høyere være kvalifisert for runde 2 som avholdes mandag 22. januar, 2018. Den varer i 90 minutter og vil være basert på Biologi 1 og 2 pensum, men også inkludere noen oppgaver fra fjorårets internasjonale biologiolympiade.

Vi takker alle lærere og elever for god gjennomføring av første runde og gratulerer de 85 elevene som er videre til runde 2!

Generell informasjon

Biologiolympiaden er en kunnskapskonkurranse for elever ved videregående skoler i Norge. Vi ønsker å skape interesse for biologifaget og vise mulighetene som finnes i dette fagfeltet. Vi inviterer herved alle videregående skoler i Norge til å delta.
 
Biologiolympiaden skjer over tre runder:
Runde 1: Standardiserte flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen i løpet av høstsemesteret. Pensum består av Biologi1.
Runde 2: Flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen. Det er mulig at runde 2 også består av enkelte skriveoppgaver. Pensum består av Biologi1 og Biologi2.
Finaleuke: De beste elevene fra runde 2 blir invitert til å delta i ett ukeskurs ved Universitetet i Oslo. Dette kurset avsluttes med en finale. Vinnerene får delta i den internasjonale olympiaden i biologi senere samme år.
 
Biologiolympiaden blir arrangert av Institutt for Biovitenskap ved Universitetet i Oslo.

Informasjon om påmelding

For elever:
For at du skal delta i Biologiolympiaden må skolen din ha en kontaktperson. Kontakt biologilæreren din og hør hvem som er kontaktperson på din skole.

For lærere
Skoler som ønsker å delta i Biologiolympiaden må sende navn på skole og kontaktperson til Biologiolympiadekomiteen ved Malin Benum Røe. Oppgaver og mer informasjon om konkurransen sendes ut elektronisk til alle våre kontaktpersoner.

 

Kontaktpersoner

Arrangører

Olympiadene 2018/19

Biologiolympiaden skoleåret 2018/2019

Skolerunde 1: En fritt valgt dag i løpet av ukene 40-42 (1.oktober -19. oktober 2018). Tid: 45 minutter.

Skolerunde 2: 28.januar 2019. Tid: 90 min

Finaleuka og Norsk finale: Uke 13, 25-29. Mars 2019

Treningsleir for vinnere: Uke 28, 9-13. juli 2019

Internasjonal biologiolympiade: Uke 29, 14-21 juli 2019, Szeged, Ungarn

Internationale Biologiolympiader