2020 - Side 2

Publisert 5. mars 2020 09:30

Hvilke muligheter har egentlig biologer i næringslivet? Hvordan ser arbeidsmarkedet utenfor akademia? Ved en praksisplass hos TLSC skal jeg nå prøve å finne ut av nettopp dette.

Publisert 5. mars 2020 09:29

I barndommen tilbrakte jeg somrene på hytta ved sjøen på øya Bømlo på vestlandet. Søsteren min og jeg badet, fisket krabbe, samlet pene skjell og snorklet for å kikke på alt det rare som befant seg under havoverflaten. Likevel bar jeg nok preg av å være en byjente, født og oppvokst i Oslo. Vannet var alltid for kaldt, og jeg var redd tangen som kilte når jeg stakk føttene for dypt ned i vannet. Den undersjøiske skogen var slimete og fremmed, og jeg visste den var yndet oppholdssted for krabben, som selvfølgelig ikke hadde bedre ting å gjøre enn å vente på intetanende badere den kunne klype i tærne.  Et traumatisk møte med en brennmanet i en alder av 14 sementerte min preferanse for tørre habitater, og da jeg begynte å studere biologi mange år senere sto ikke det marine høyt i kurs. 

Publisert 5. mars 2020 09:29

Folk har begynt å få øynene opp for de fatale konsekvensene det vil ha for naturmangfoldet og verdens matproduksjon om vi ikke tar vare på de pollinerende insektene våre. Kanskje kan jeg bidra til å hjelpe et av dem, det lille husdyret Apis mellifera, når jeg denne våren skal jeg jobbe som praktikant hos Norges Birøkterlag?

Publisert 4. mars 2020 09:42

Det folk flest tänker på när de hör ordet papegoja är troligtvis exotiska platser eller kanske en pirat med en fågel på axeln. Man vet kanske att papegojor är något man här i Norge gärna hittar på djurparken eller i djurbutiken. Men var kommer egentligen papegojorna i butiken ifrån och vad har det för betydelse?

Publisert 4. mars 2020 09:34

Dette semesteret er jeg i praksis hos Norsk Teknisk Museum. Her skal jeg bli med i utviklingen av en ny klimautstilling som skal stå ferdig før semesteret er omme. For øyeblikket jobber jeg med klimadata, med fokus på formidling.

Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.