Egen laptop

Her er det samlet pekere til de viktigste ressursene som gjør det enkelt å komme i gang.

Oppkobling til trådløst nett

UiO har et godt utbygd trådløst nettverk i de ulike lokasjonen på Campus, som er fritt tilgjengelig for deg med UiO brukernavn og passord.

Tips: Ved bruk av Eduroam nettet vil du kunne koble deg til mange hundre andre utdanningsinstitusjoner verden rundt, med samme brukernavn og passord. Inkludert flyplasser i Norge. Koble til Eduroam med "uiobrukernavn@uio.no" og ditt passord.

Utskrift fra laptop

Du har tilgang til skriverne du vanligvis har tilgang til også fra trådløst nett. Hvordan du kobler opp en skriver finner du oppskrift på i UiOs veiledning til hvordan skrive ut fra trådløst på UiO.

Kostnadsfri Office365

Som student ved UiO har du nå mulighet for å få Office programmene Word, PowerPoint, OneNote, Outlook og OneDrive kostnadsfritt. Les mer om installasjon og fremgangsmåte på Office365 på UiO.

Oppkobling av hjemmeområde

Du kan få tilgang til data lagret på hjemmeområdet ditt på UiO ved å koble til hjemmeområdet fra din egen laptop eller hjemmemaskin. Det finnes flere ulike løsninger for dette, og mer informasjon og oppskrift finner du på UiOs veiledning for tilgang til hjemmeområde.

Tilgang til virtuell arbeidsstasjon

Virtual Desktop Infrastructure (VDI) er teknologi som over nettet gir deg tilgang til en PC (Linux eller Windows) med det du trenger av programvare, prosessorkraft, og grafikkytelse. Denne datamaskinen brukes på samme måte som din lokale PC og du kan nå den fra flere forskjellige enheter og operativsystemer.

Se veiledning her:

Det er også mulig å bruke en vanlig Windows maskin og enkelte programmer via programkiosken i en nettleser eller gjennom VMware Horizon Client.

For Windows velger man gjerne "UiO Windows Desktop".

GitHub Enterprise UiO

UiO har avtale med GitHub for ubegrenset repositories og innlogging med UiO-bruker. Du kan lese mer om denne avtalen her.

GitHub Student Developer Pack

GitHub gir en rekke gratislisenser, koder og tilbud til studenter. Blant annet ubegrenset private repositories hos GitHub, SSL-sertifikater, cloud hosting og mer. Se mer detaljer på GitHub sine sider.

Azure Dev Tools for Undervisning

Institutt for Informatikk er medlem av MSDNAA (Microsoft Developer Network Academic Alliance). For deg som IfI-student innebærer dette at du har tilgang til store deler av Microsofts programvarespekter. Mer informasjon om Azure Dev Tools og tilgang.

Publisert 26. juli 2016 12:08 - Sist endret 28. juni 2023 12:55