Egen laptop

Her er det samlet pekere til de viktigste ressursene som gjør det enkelt å komme i gang.

Oppkobling til trådløst nett

UiO har et godt utbygd trådlås nettverk i de ulike lokasjonen på Campus, som er fritt tilgjengelig for deg med UiO brukernavn og passord.

Tips: Ved bruk av Eduroam nettet vil du kunne koble deg til mange hundre andre utdanningsinstitusjoner verden rundt, med samme brukernavn og passord. Inkludert flyplasser i Norge. Koble til Eduroam med "uiobrukernavn@uio.no" og ditt passord.

Utskrift fra laptop

Du har tilgang til skriverne du vanligvis har tilgang til også fra trådløst nett. Hvordan du kobler opp en skriver finner du oppskrift på i UiOs veiledning til hvordan skrive ut fra trådløst på UiO.

Kostnadsfri Office365

Som student ved UiO har du nå mulighet for å få Office programmene Word, PowerPoint, OneNote, Outlook og OneDrive kostnadsfritt. Les mer om installasjon og fremgangsmåte på Office365 på UiO.

Oppkobling av hjemmeområde

Du kan få tilgang til data lagret på hjemmeområdet ditt på UiO ved å koble til hjemmeområdet fra din egen laptop eller hjemmemaskin. Det finnes flere ulike løsninger for dette, og mer informasjon og oppskrift finner du på UiOs veiledning for tilgang til hjemmeområde.

Tilgang til virtuell arbeidsstasjon

Virtual Desktop Infrastructure (VDI) er teknologi som over nettet gir deg tilgang til en PC (Linux eller Windows) med det du trenger av programvare, prosessorkraft, og grafikkytelse. Denne datamaskinen brukes på samme måte som din lokale PC og du kan nå den fra flere forskjellige enheter og operativsystemer.

For å koble til en linux maskin finnes det to måter, enten via Programkiosken eller via FastX. Under finner du lenker til veiledninger for begge løsningene.

Det er også mulig å bruke en vanlig Windows maskin og enkelte programmer via programkiosken i en nettleser eller gjennom VMware Horizon Client.

For windows velger man gjerne "UiO Windows Desktop".

Tilgang til programvare

Gjennom servere på UiO kan du få tilgang til og bruke en rekke programmer uten at de faktisk er installert på maskinen du bruker. Les mer om programvare på sentrale servere og UiO Programkiosk.

GitHub Enterprise UiO

UiO har avtale med GitHub for ubegrenset repositories og innlogg med UiO-bruker. Du kan lese mer om denne avtalen her.

GitHub Student Developer Pack

GitHub gir en rekke gratislisenser, koder og tilbud til studenter. Blant annet ubegrenset private repositories hos GitHub, SSL sertifikater, cloud hosting og mer. Se mer detaljer på GitHub sine sider.

Azure Dev Tools for Undervisning

Institutt for Informatikk er medlem av MSDNAA (Microsoft Developer Network Academic Alliance). For deg som IfI-student innebærer dette at du har tilgang til store deler av Microsofts programvarespekter. Mer informasjon om Azure Dev Tools og tilgang.

Sette opp en maskin selv?

Hvis du er litt mer erfaren og lurer på hva du kan gjøre for å sette opp maskinen din selv for å ha programmene nødvendig for første semester så kan du ta en titt på guiden laget av IFI-vaktene.

Publisert 26. juli 2016 12:08 - Sist endret 12. aug. 2021 11:16