Startpakke for Ifi-studenter

Praktisk informasjon om IT ved IFI

Som student på IFI har du tilgang til et utvalg IT-utstyr og IT-tjenester, hjelp og support, men også en del regler og retningslinjer å forholde deg til. Et sammendrag av de viktigste punktene finner du på en egen nettside

Kom i gang med egen laptop

Du trenger egen laptop i studiene ved Ifi, og vi gir deg her en oversikt over de viktigste punktene for å komme i gang, enten du kjører Linux, Mac eller Windows. Les mer for å lære om oppkobling til trådløs, utskrifter, gratislisenser fra Microsoft og mer.

Kjøpsråd egen laptop

IFI har satt sammen en kort veiledning for hva du skal tenke på når du kjøper egen datamaskin til bruk i studier ved IFI

Videoforelesning / gruppearbeid

Ved instituttet for informatikk som på resten av UiO brukes Zoom som et digitalt verktøy for å kunne følge med i de forelesninger og gruppetimer som holdes digitalt. Dette verktøyet tilbys alle UiO studenter med UiO-brukernavn. Zoom kan også brukes til f.eks. digitale kollokviegrupper og andre grupperelaterte eventer.

Her finner dere diverse lenker relatert til Zoom:

Programvare

Her finner du en liste over relevant programvare til ditt operativsystem, som kan være relevant til studiene.

Programvare for begynneremnene i programmering

Følger du begynnerkursene? Her finner du tips og lenker til nødvendig verktøy hvis du ønsker å bruker egen datamaskin.