Startpakke for Ifi-studenter

Kom i gang med egen laptop

Flere og flere studenter velger å bruke egen laptop i studiene, og vi gir deg her en oversikt over de viktigste punktene for å komme i gang, enten du kjører Linux, Mac eller Windows. Les mer for å lære om oppkobling til trådløs, utskrifter, gratislisenser fra Microsoft og mer.

Kjøpsråd egen laptop

IFI har satt sammen en kort veiledning for hva du skal tenke på når du kjøper egen datamaskin til bruk i studier ved IFI

Videoforelesning / gruppearbeid

Ved instituttet for informatikk slik som resten av UiO brukes Zoom som et digitalt verktøy for å kunne følge med i forelesninger og gruppetimer. Dette verktøyet tilbys alle UiO studenter med UiO-brukernavn. Zoom kan brukes for å følge med i forelesninger og gruppetimer, men kan også brukes til kollokviegrupper og andre grupperelaterte eventer.

Her finner dere diverse lenker relatert til Zoom:

Programvare

Her finner du en liste over relevant programvare til ditt operativsystem, som kan være relevant til studiene.

Programvare for begynneremnene i programmering

Følger du begynnerkursene? Her finner du tips og lenker til nødvendig verktøy hvis du ønsker å bruker egen datamaskin.