Programvare for Windows

• Anaconda er et program fra Continuum for vitenskapelig programmering i Python.
  • Azure Dev Tools er et program fra Microsoft som gir studenter tilgang til verktøyene deres.
  • Cygwin er en UNIX-liknende omgivelse for Windows med diverse verktøy som C- og C++-kompilator med mere.
  • Emacs er et meget generelt og sterkt redigeringsprogram, en såkalt «editor» som kan brukes til bl. a. vanlig tekst og programmer i Java og andre språk, samt mye, mye mer. Atom er et alternativ.
  • FileZilla er et enkelt FTP/STP program som du kan bruke til bl.a. få tilgang til dine filer fra hjemområdet i et grafisk grensesnitt.
  • Java-kompilator for å kjøre egne Java-programmer.
  • LaTeX er et avansert program for å skrive artikler og andre dokumenter; mye brukt ved Ifi.
  • Microsoft 365 (office-pakka,teams,onedrive)
  • Perl
  • Python
  • SSH-klient. PuTTY og WinSCP er programmer som kan og bør benyttes for sikker kommunikasjon og kopiering av filer over internett. De erstatter UNIX' rsh/rlogin, rcp og ftp.
Publisert 23. aug. 2011 12:19 - Sist endret 12. jan. 2023 11:36