Aktuelt innen forskning

Publisert 1. feb. 2018 13:15

Prosjektet Dynamics Of Floating Ice (DOFI) har blitt tildelt 12,8 millioner fra PETROMAKS2-programmet hos Norges Forskningsråd.

Prosjektleder Atle Jensen og forskningsgruppen i mekanikk skal sammen med forskere fra Alaska, Paris, Svalbard og Meteorologisk institutt bruke de neste årene for å finne ut mer om bevelser i is og isfjell og utvikle metoder for å forbedre varsling for å øke sikkerheten ved aktiviteter i Arktis.

Publisert 31. jan. 2018 11:53

Toppforsk-prosjektet heter Stochastics for time-space Risk Models (STORM). Prosjektleder  professor Giulia di Nunno og forskningsgruppen i stokastisk analyse er med denne tildelingen sikret gode år fremover!

I år går Fellesløftet til ordningen Toppforsk som er en målrettet satsning for å sikre god, langsiktig finansiering av forskningsmiljøer som kan bli internasjonalt ledende på sitt felt. Fellesløftet er et spleiselag mellom universitetene og Norges forskningsråd.

Publisert 16. aug. 2017 10:11

Professor Sylvia Richardson kreeres til æresdoktor ved UiO og i den forbindelse holder hun et åpent foredrag med tittelen A personal view of statistics as a tool for discovery in the health Sciences. Les mer om foredraget her.

Publisert 26. juni 2017 13:45

Ørnulf Borgan tildeles årets Sverdrup-pris i kategorien fremragende representant for statistikkfaget. Matematisk institutt gratulerer!

Publisert 22. juni 2017 14:23

Universitetsstyret har vedtatt at Kongens gullmedalje 2017 for Matnat tildeles Kristina Rognlien Dahl for hennes PhD avhandling i stokastisk analyse fra 2016.

Publisert 16. mai 2017 10:20

Bernt Øksendal er utnevnt til æresdoktor ved NHH. Matematisk institutt gratulerer!

Publisert 26. apr. 2017 14:41

Paul Arne Østvær er tildelt Friedrich Wilhelm Bessel Research Award fra Humbolt stiftelsen. Matematisk institutt gratulerer!

Publisert 14. mars 2017 10:43

Forskningsprosjektet "Experiments on waves in oil and ice" er et samarbeid mellom seksjon for Mekanikk ved UiO og forskere fra Unis, Meteorologisk institutt og National Unversity of Ireland Galway. Du kan følge forskere, stipendiater og masterstudenter på turen gjennom prosjektets egen blogg.

Publisert 9. des. 2016 15:33

Forskningsrådet har nå offentliggjort resultatene av årets tildeling av fri prosjektstøtte. Matematisk institutt får ett nytt prosjekt i kategorien Unge forskertalenter. Prosjektleder er Andreas Carlson fra seksjon for mekanikk. Matematisk institutt gratulerer!

Publisert 24. aug. 2016 16:05

Marie E. Rognes, som har en bistilling ved forskningsgruppen i mekanikk på Matematisk institutt, har blitt tildelt et ERC starting grant. Hennes hovedarbeidsplass er SIMULA, som er vertskap for det kommende ERC-prosjektet. Matematisk institutt gratulerer!

Publisert 27. jan. 2016 11:58

Forskningsrådet og Universitetene går inn i et spleiselag som de kaller fellesløftet. I år går fellesløftet til ordningen Toppforsk som er en målrettet satsning for å sikre god, langsiktig finansiering til forskningsmiljøer som kan bli internasjonalt ledende på sitt felt.

Med prosjektet Motivic Hopf equations sikres Paul Arne Østvær og forskningsgruppen i geometri og topologi  gode år fremover.

Publisert 4. jan. 2016 14:42

En gruppe forskere fra Universitetet i Oslo ledet av Professor Karsten Trulsen, Universitetet i Alcalá og det Franske Meteorologiske Institutt (Météo-France) fastsetter for første gang sannsynligheten for at en monsterbølge faktisk har funnet sted. Les artikkelen i Titan.uio.no