
UiO/NTB: Forskere ved UiO samarbeider med WHO om systemer for helseovervåking. Nå er teknologien tilpasset koronaviruset Covid-19.
UiO/NTB: Forskere ved UiO samarbeider med WHO om systemer for helseovervåking. Nå er teknologien tilpasset koronaviruset Covid-19.
Lene Pettersen sin nye strategibok er nå tilgjengelig hos Universitetsforlaget
Utenriksdepartementet oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap.
Dette har vært en særdeles krevende uke. Dag for dag ble det mer tydelig at vi måtte øke innsatsen for å beskytte oss mot koronaviruset Covid-19. Alvoret i situasjonen ble slått fast, da Regjeringen torsdag innførte de strengeste tiltakene i fredstid noensinne. Nå må vi som universitet og som individer gjøre alt vi kan for å bidra til den store nasjonale og globale dungnad vi er en del av.
Astrofysisk institutt har et veldig internasjonalt miljø, og har mange samarbeid på tvers av landegrenser. En av fordelene med dette, er at det er store sjanser for å få dra ut på spennende reiser i løpet av mastergraden sin. Selv er jeg masterstudent med på COMAP eksperimentet, som samarbeider med folk fra blant annet USA, England og Canada. Og i februar var jeg så heldig at jeg fikk være med på tur til California!
Samskapning, byutvikling og bærekraft er nøkkelord for emnet CityStudio Oslo som starter opp igjen høsten 2020. UiO, NMBU, OsloMet, AHO og Oslo kommune tilbyr studenter en unik mulighet til å utvikle prosjekter som kan bidra til at Oslo blir en bedre og enda grønnere by å bo i.
Den som lytter til radioprogrammet Abels tårn har hørt ham svare på spørsmål om DAB-radioer, om superdyre høyttalerkabler er verdt pengene og om det går an å finne ut hvordan latin hørtes ut. Sverre Holm meldte nylig overgang fra informatikk til fysikk. Bli litt bedre kjent med vår nyeste professor.
Om et halvt år skal Mars 2020-roveren skytes opp til den røde planeten. Den skal ha med den norske georadaren Rimfax.
Vil du være med på å lage en spennende fadderuke med sosiale aktiviteter og faglig innhold? Kjemisk institutt søker programfaddersjefer for fadderuka 2020. Bli med og skap god stemning på ditt program!
As a budding astrophysicist with a self-admitted tendency towards introspection, I often find myself reflecting on the steps I’ve taken to get to this spot in my career, the challenges I’ve faced, and how reality differs so spectacularly from expectation.
In short, and to put it colloquially, life is nonlinear AF.
Takk til alle som deltok på 5-årsjubileet for Oslo Life Science-konferansen! Flere av arrangementene ble filmet, så om du gikk glipp av noen, eller ønsker å se noen igjen, har du muligheten nå.
Mari Dahl Eggen, Kristinas kommende PhD-student og tidligere masterstudent på vårt institutt vant nylig Aktuarprisen 2020,
Space is quite the distance away for us humans on Earth. So naturally, when you tell someone you study astrophysics, they go “that must be awfully theoretical?”. In some cases yes, but it does not have to be.
Vi samler ressurser som gjør det enklere å undervise i oppgaveskriving.
Maria Sande tok master i analytisk kjemi våren 2019. Nå jobber hun i selskapet Synthetica som syntetiserer og analyserer mengden K-vitamin i ulike kosttilskudd.
Kristoffer Robin Haug hadde et brennende ønske om å bidra til å løse verdens klima- og miljøproblemer. Derfor begynte han å studere realfag, men han innså at mange av løsningene allerede fantes, de var bare ikke tatt i bruk.
I’m an Astrophysicist. I’m also a big arthouse cinema enthusiast. This leaves me with the obvious topic to write about: botched science in blockbuster movies.
Let’s begin, shall we?
- Vi jobber for å hjelpe folk å klare seg i livet. Vi er til for innbyggerne. Det tiltaler meg!
Erik Tellegren fra Hylleraas-senteret er valgt ut som Young CAS-fellow for 2020/2021. Han skal bruke tiden til å fordype seg i elektronenes grunntilstand.
Alexander Sandtorv hadde forberedt en overraskelse til studentene i organisk kjemi. Undervisningen blir kanskje aldri den samme etter dette!
I løpet av 9 dager i jan/februar har NRK vist Hurtigruta på tokt som sakte-TV; "Svalbard minutt for minutt". Sjølve reisa vart spela inn august 2019, men no i 2020 er det lagt til direkte kommentering frå ekspertar i studio. Ein av dei er professor Alvar Braathen, Institutt for geofag, som har fyrstehånds kjennskap til Svalbards geologi.
Lillian trekker fram dataanalyse, problemløsning, programmering og kommunikasjon som nyttige erfaringer fra studietiden.
10. februar skytes Solar Orbiter ut i verdensrommet. Med på ferden mot solen er programvare utviklet ved Institutt for teoretisk astrofysikk.
PRESSEMELDING.
Ved universiteter som Oxford og Yale har bachelorprogrammet i Filosofi, politikk og økonomi (FPØ) vært populært siden 1920-tallet. Nå kan du søke på utdanningen i Norge.