Aktuelle saker - Side 3

Innerst i Trollfjorden med Hurtigruten
Publisert 12. nov. 2021 22:47

Lei av zoom-møter og hjemmekontor, ordnet RoCS stipendiat Rebecca Robinson seg jobb på Hurtigruten som Expedition Lecturer. Foredragene om sola og nordlyset inngår i doktorgraden ved Institutt for teoretisk astrofysikk.

Bildet kan inneholde: smil, bein, komfort, aktive bukser, yoga bukse.
Publisert 29. okt. 2021 12:09

I sommer kom klimarapporten som fikk FNs generalsekretær til å erklære kode rød for menneskeheten. Nå er vi fremme ved klimatoppmøtet i Glasgow, omtalt som det viktigste siden verdens land signerte Paris-avtalen i 2015.

Undervisning av ungdomsskoleelever på universitetet
Publisert 25. okt. 2021 13:28

60 elever og 3 lærere fikk en "Sun hour" med RoCS - Rosseland senter for solfysikk som forberedelse til en Europeisk solkonkurranse. Drømmen er å vinne en tur til det Svenske solteleskopet på La Palma.

Bildet kan inneholde: plakatøkt, plakat.
Publisert 20. okt. 2021 12:25

I år har førtito studenter fått praktisk erfaring fra forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap. Avslutningen på årets sommerprosjekter ble feiret med presentasjoner, utstilling og prisutdeling 19. oktober.

Foto: Båttur: Det er store avstander på Svalbard, og den enkleste måten å komme seg fram på er med båt. Foto: Guro Lilledal Andersen
Publisert 13. okt. 2021 15:38

Søknadsfristen for studier ved Universitetssenteret på Svalbard nærmer seg raskt og er for våren 2022, 15. oktober. Les et flunkende nytt reisebrev fra en bachelorstudent i geologi som har vært UNIS-student i sommer og nå i høst.

Personer sitter foran en bygning.
Publisert 13. okt. 2021 10:01

Den nye innovasjonsenheten Veksthuset for livsvitenskap ved MED og MN skal tilby veiledning og verktøy for å hjelpe forskere og studenter med å modne innovasjonsideer i tidlig fase. Enheten skal skape møteplasser mellom akademia og næringsliv og bidra til å styrke samspillet i UiOs innovasjonsøkosystem både internt og eksternt. Slik vil fakultetene bidra til en positiv innovasjonskultur og at mer kunnskap tas i bruk. Veksthuset for livsvitenskap lanseres i februar og åpner dørene i mars 2022.