1. Innledning, fotball og kenguruer

-------------------------------------------------------------------
 
G’day mate!
 
Kort om meg:
 
Jeg studerer til en bachelor i Informatikk: Nanoelektronikk & Robotikk her på universitetet.
Jeg er veldig interessert i teknologi, innovasjon & entreprenørskap, og hvordan man kan bruke teknologi til å forandre verden. Derav også min studieretning.
 
Jeg har tidligere vært på utveksling i Singapore, men tenkte at jeg ville ogsså tilbringe mitt siste semester i utlandet.
 
Første uke over ved Universitet i Melbourne! Det har vært overraskende hektisk helt siden jeg ankom her for en måned siden, med dager fylt med Australsk integrering.
 
Jeg har surfet, vært på festival, hatt høne på hodet, spist sinnsykt mye god mat og kost på både pingviner og kenguruer.
 
Jeg bor ved Student Village Melbourne, som er et 13-etasjers studenthus. Regelmessige arrangementer, gode vibber, men svindyrt sammenlignet med Norge. Selv om prisen er høy, synes jeg det definitivt er verdt det. Man er temmelig knyttet til andre studenter, og man kan alltid finne noe å gjøre eller noen å henge med. 
 
Jeg deler leilighet med tre andre: Alex som studerer Electrical Engineering i Pennsylvania, Theo som studerer matematikk i California, og Mathew som studerer Mechatronics fulltid i Melbourne. Utrolig hyggelige typer alle sammen. Vi er omtrent en dysfunksjonell familie som løser våre problemer med Mario Kart og øl. 
 
For å få vekk fettputa som julematen og tårefylt trøstemat før eksamen har gitt meg, har jeg begynt med Australsk fotball.
Dette er nesten som Amerikansk fotball, men mye mindre pysete, med tanke på at i Australsk fotball er det ingen form for beskyttelse.
Jeg har store forhåpninger å unnslippe Australia med armer og ben i behold, men lover ingenting. Man må lide for skjønnheten.
 
Siden dette er mitt siste semester før jeg går ut i jobb, har jeg prøvd å fokusere på breddefag som øker min tverrfaglige forståelse. 
 
Consulting Fundamentals, Business Ethics, Technology & Contemporary Life, og Global Health, Security and Sustainability. 
Utrolig spennende fag!
 
Jeg har planlagt mange spennende helgeturer, og denne helgen skal jeg ut på Great Ocean Road.
 
Snakkes!
 
 
Festival ved stranden.
Typisk australsk barbeque. Litt skuffende at vi ikke gomler i oss kenguruer og koalaer.

Australsk fotball er ingen lek. Vi vant, forresten!

 

Publisert 6. mars 2018 04:52 - Sist endret 6. mars 2018 08:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere