2. Død, oppstandelse og mat

English translation

DØD

Det har vært dårlig med oppdateringer fra meg siden jeg ankom Singapore. Faktisk ingen. Grunnen til dette er død av laptop.

Dagen jeg ankom Singapore sluttet maskinen å motta lading, og hos serviceleverandør ble det konstatert defekt hovedkort som jeg måtte selge en arm og et ben for å betale for.

 

OPPSTANDELSE

Etter to uker uten fungerende datamaskin med kraftige, påtrengende abstinenser og søvnløse netter har jeg endelig fått min kjære Mac tilbake fra service!

Jeg anslår at dette innlegget blir altfor langt, men jeg skal prøve å gå gjennom de første dagene mine på en god måte.

 

ANKOMST

Etter jeg ankom Changi flyplass i Singapore hoppet jeg på første og beste Uber for å rekke å hente nøkkelen til studentboligen før kontoret stengte. Til min store forskrekkelse var gps-koordinatene til universitetet feil, og uten internett og penger hadde jeg ingen måte å få tak i nytt transportmiddel.

 

”Pytt pytt” sier jeg til meg selv som en overambisiøs nordmann uten kjennskap til Janteloven, det er jo bare to kilometer! De ordene svelget jeg fort i meg i 34 varmegrader, 30-kilos koffert og noe som antageligvis var verdens lengste oppoverbakke.

 

Jeg ankom FEM minutter før stengetid! Jeg hadde klart å strekke muskler i begge armene mine, så min allerede uleselige håndskrift ble som abstrakt kunst på kontrakten. Faktisk så var det så uleselig at damen fnyste og skrev for meg istedenfor. Det kommer en tåre i øyekroken min i det jeg innser at studentboligen er i femte-etasje. Armene mine kommer aldri til å tilgi meg for det jeg utsatte de for.

Tok tid til en svettfie (svett selfie) i tredje-etasjen.

 

STUDIER

Jeg begynte akkurat på min andre uke med studier og har fått en forsmak på hva som skal komme. Jeg skal lære meg å programmere i C i ”Data Structures” og C++ i ”Operating Systems”, så jeg tror hodet mitt etter hvert kommer til å være et sammensurium av syntaks. Jeg tar totalt fem fag her, og Singaporeanere er kjent for å stå opp tidlig, og legge seg sent for å studere. Det kan bli hardt.

 

 

EVENTYR

Jeg har blitt kjent med utrolig mange koselige folk fra mange rare nasjonaliteter. Det har gått veldig mye tid til administrativt i forhold til universitetet, men jeg har rukket å utforske Singapore litt.

Nasjonaldagen til Singapore er den niende August hvor de feirer uavhengigheten fra Malaysia i 1965. Et morsomt faktum er at de faktisk ble kastet ut av Malaysia, men det nevnes ikke i feiringene.

Den dagen dro jeg og ei lokal venninne opp på Marina Bay Sands, desidert det kuleste hotellet i hele verden! Vi klarte faktisk å holde oss til én drink hver som vi sippet på gjennom hele kvelden slik at vi fikk både sol, solnedgang og natt.

 

Singapore@night
Singapore@sunset

 

Selve bygget jeg er i er flottere enn utsikten! Jeg skal prøve å få tatt bilde av det en av de nærmeste dagene.

 

 

­

MAT

Mat er utrolig billig! Et gjennomsnittlig måltid på campus kommer på rundt 15 kroner. Utenfor campus koster det cirka 30. På restaurant får du det meste til rundt hundrelappen, selv om du finner dyre, vestlige unntak.

Det som er flott med maten i Singapore er at du finner så mye forskjellig! På grunn av demografien i landet finner du Indisk, Kinesisk og Malay-mat side om side. Legger ved noen bilder av hva jeg har spist de siste dagene.

 

Ikke bli overrasket hvis jeg kommer som en trillende ball hjem til Norge.

 

 

Av Lasse René Åsheim Jørgensen
Publisert 16. aug. 2016 19:01 - Sist endret 16. aug. 2016 19:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere