"Do you know Trygve?"

 Da er endelig studiet mitt offisielt begynt. Har nå til og med hatt forelesninger. Sånn sett ligger jeg vel nå bare et halvt semester etter studentene ved UiO. Sweet. Forrige uke var det innføringsuke for nye studenter. Jeg har aldri sett så mange kjemistudenter på et sted før. Ifølge fagutvalget begynner det ca. 200 kjemistudenter hvert år. I tillegg til dette har man også de studentene som begynner på farmasi, biokjemi, matkjemi og nanoteknologi. Alle sammen hører til under fagområdet kjemi.

 

Du kan tenke deg overraskelsen min første dagen da alle sammen var samla i dette auditoriumsområdet i bildet over. Jeg har aldri sett så mange kjemistudenter på ett sted før, jeg tror faktisk ikke jeg har sett så mange realistspirer samlet noen gang. Må ha vært godt over 500 til sammen. Jeg har alltid lurt på hvorfor kjemisk institutt hjemme har så svære auditorier når det nesten ikke finnes studenter der. Her gir det faktisk mening.

Så hva slags emner tar jeg dette semesteret?

-Uorganisk kjemi (3 p)

-Fordypningspraktikum i fysikalsk kjemi (6 p)

-Integrert syntesepraktikum (12 p)

-Innføring i beregningskjemi (6 p)

-Programmering i bioinformatikk (6 p)

Tyskerne skal også ha 30 studiepoeng i semesteret, men de bygger opp emnene sine etter tre-gangern. Vet ennå ikke helt om jeg liker det eller ikke. Det blir jo mer å velge i, men det spørs jo også om ikke arbeidsmengden øker med antallet emner. Alle professorer vet jo at det emnet de holder er det eneste som gjelder.

Etter tre dager med studier kan jeg fastslå at det blir lovlig mye arbeid fremover. Fordypningspraktikumet i fysikalsk kjemi har allerede gått igang, så i går stod jeg på lab. Før jeg fikk lov til å gå igang ble først avhørt (på tysk!) om mine kunnskaper i IR-spektroskopi. Nåde meg om jeg ikke kunne likningen for energinivåene til en anharmonisk vibrasjons-rotator med spinn-rotasjons-kobling.

Så fysikalsk-kjemien lover å by på mye arbeid fremover. Heldigvis begynner ikke super-duper-praktikumet i organisk-uorganisk kjemi før i mars. Altså i ferien mellom semestrene. Min sjel er solgt.

Emnet i beregningskjemi virker interessant, men også hardt som helvete. Det første professoren min spurte meg om da jeg ble avslørt som utvekslingsstudent fra UiO, var "Do you know Trygve Helgaker?" Liten verden, gitt.

Jo. Også har jeg begynt på Kung Fu. Målet er å lære å sparke rumpe. Det kan jeg få bruk for.

Emneord: Hamburg, studier, Tyskland, Universität Hamburg, kjemi Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 17. okt. 2012 14:01 - Sist endret 1. okt. 2015 11:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere