Eksamenstid

 Hei. Det er en stund siden sist jeg skrev noe nå. Grunnen er at mesteparten av tiden går med til å forberede seg på eksamener. Siden sist har jeg hatt to eksamer. En god og en dårlig. Vi starter med den gode først.

Jeg hadde muntlig eksamen i teoretisk beregningskjemi fredag forrige uke. En halv time ble jeg testet i schrödingerlikningen, teorien bak Hartree-Fock-beregninger, Configuration Interaction, Density Functional Theory og praktiske anvendelser av disse. Det hele gikk veldig greit, og jeg endte opp med en 1,7, som jo ikke er dårlig i det hele tatt. Tatt i betraktning at dette var et masteremne hvor all undervisning foregikk på tysk, vil jeg hevde det er ganske ålreit.

Også hadde jeg en skriftlig eksamen som gikk ganske i dass. Vet ikke helt hvorfor, men jeg var tydeligvis ikke godt nok forberedt. Emnet var Anorganisk kjemi III, som er et av de små forelesningsemnene man bare får tre poeng for. Prøven var lang, vanskelig og på tysk. Temaet spredte seg fra fysikalsk-kjemi (kinetikk) til den metallorganiske kjemien. Interessant nok var eksamensoppgaven like lang som den til et hvilket som helst ti-poengsemne i Oslo.  Men her hadde man bare to timer til rådighet, mot Oslos fire. Jeg brukte femten minutter bare på å lese gjennom oppgaven. Resten gikk litt hulter til bulter. Håper jeg står.

Synes arbeidsmengdene her langt overgår de i Oslo. Eller er det kanskje bare fordi alt er på tysk.

Nåja. Så lenge jeg kan trene parkour tre ganger i uken og får treffe kjæresten min ofte, er det ikke så ille.
 

Emneord: Hamburg, Tyskland, eksamen, kjemi, Universität Hamburg Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 16. feb. 2013 18:57 - Sist endret 1. okt. 2015 11:05

Gratulerer med 1.7!Flink er

Gratulerer med 1.7!
Flink er du! Og nå kan du tysk.

Hilsen Trompetine

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 17. feb. 2013 14:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere