Frohes neues

 Heisann og godt nytt år! Semesteret har vel ennå ikke begynt i Oslo, men her i Hamburg er vi godt igang igjen med å utrette akademiske mirakler. Det er lite som minner om vinter her, de siste dagene har temperaturen ligget rundt fem grader og snø kan man se langt etter. Det er litt som Oslo tidlig i april. Professoren i beregningskjemi er usikker på om han har forkjølelse eller høysnue. Og det er snart eksamen, så ja, det er litt som Oslo i april.

Jeg tenkte jeg kunne rapportere litt fra min muntlige eksamen i fysikalsk kjemi før jul. Det var altså et sekspoengsemne med syv laboppgaver, ti forelesninger og et egenkomponert foredrag(!), som gikk mest på undersøkelser av ymse partiklers fysikalske egenskaper med spektroskopiske metoder. Ikke helt stø i akademisk tysk, valgte jeg heller å prate engelsk på eksamen, men nå tror jeg kanskje det hadde gått bedre på tysk.

Tyskere er ikke veldig stø i engelsk, heller ikke professorene. Så jeg brukte ganske mye tid under eksaminasjonen på å prøve å forstå hva eksaminator spurte meg om. Det er aldri bra. Så kan jeg innrømme at jeg ikke var helt stø på kvantemekanikken. Jeg tenkte på Hückel-determinanter mens eksaminator ville frem til partikkel-i-boks for å beskrive confinement av eksitoner. Kanskje er det litt typisk at med kvantemekanikk så er det lett å overforklare og miste tråden. Jaja. Jeg endte opp med en 2.7, som skulle være i nærheten av en C. Ikke det at det betyr noe i Oslo, men det er ikke sikkert det blir like enkelt å skrive bacheloroppgave i fysikalsk kjemi nå. Og seks poeng? Dette hadde lett vært ti poeng i Oslo.

Mer språkbråk: Etter forelesning i legemiddelkjemi i dag spurte jeg dosenten om det var greit å få eksamensoppgaven på engelsk. Det var det ikke, men jeg får i det minste lov til å svare på engelsk. Så mye for tilrettelegging og internasjonalisering og dilldall.

Så trenger jeg hjelp til å finne på noe mellom studiene. Har ikke vært innom Kung fu-trening på lenge, men det begynte å bli litt kjedelig. Alltid den samme rutinen, de samme yoga-øvelsene, gå trillebår på knokene, ørten millioner spark i løse luften osv. Man blir heller ikke kjent med noen folk der, siden man aldri prater sammen under trening. Siden jeg er den eneste som ikke har jobb ved siden av studiene har jeg jo fritid. Om noen har forslag til noe å finne på, så kom med det.

Neste uke: Det som faller meg inn.

 

 

Emneord: Hamburg, eksamen, kjemi, Tyskland, Universität Hamburg Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 11. jan. 2013 15:20 - Sist endret 1. okt. 2015 11:05
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere