Ich bin Anders

 Hei! Anders heter jeg. 22 år gammel. Kjemistudent. Tar tredje året (eller i hvert fall femte semester) i Hamburg, Tyskland. Hvorfor det? Jeg føler at hvis jeg blir for lenge et sted, så stivner jeg fast. Universitetet i Oslo er et veldig bra sted å studere, men noen ganger må man pakke kofferten og ta tempen på andre steder. Dessuten så er det jo slik at dersom man skal studere kjemi et sted, så er det jo Tyskland som gjelder. Sånn er det bare.

Litt mer om meg siden jeg ennå ikke har reist og ikke har noe spennende å fortelle om. Jeg studerer som sagt kjemi, med en viss forkjærlighet for fysikalsk kjemi og, etter i sommer også kjernekjemi. I sommer jobbet jeg som vitenskapelig assistent på Forsvarets forskningsinstitutt på Kjeller. Med gammaspektrometri av alle ting. På fritiden engasjerer jeg meg politisk for De Grønne, og har bla. vært studentleder for dem en periode. Også spiller jeg selvfølgelig på sax i Studentorchesteret Biørneblæs. Matnat sitt eget studentorchester!

Jeg er ingen typisk blogger, er ikke spesielt interessert i hverken mote eller hvem som vinner Paradise hotel (selv om jeg i år likevel ble spurt om å delta), men skal forsøke å holde dere oppdaterte med hva som skjer fremover.

Akkurat nå kan jeg egentlig bare benytte anledningen til å reklamere litt for rørosvidda. Har vært de siste fem dagene på en hytte litt nord for Røros, som et siste innpust av naturopplevelser før storbylivet i Tyskland. Her følger noen bilder (må jo teste opplasting også):

Meg. (Fremtidig Paradise Hotel-deltager?)

Slik ser det ut på fjellet nå. Tenk på det når du sitter på lesesalen og svetter.

Røros er godt kjent for sin tidligere gruvedrift, godt fremhjulpet av tysk ingeniørkunst. Det er fortsatt mange tegn til det der oppe. Alle som fulgte med i norsken vet at dette var gruven Johan Falkberget jobbet i på den tiden da arbeidsledigheten for barn var mye lavere.

Hett tips: Ikke drikk det gulbrune vannet. Men miljøkjemigruppa hadde sikkert hatt det kjempekoselig her.

Akkurat som med fraflyttede hus er det litt om å gjøre å komme seg inn i gruvene. Hva med litt gruvesjaktspelunky?

"This is the home of my cousin Balin. And they call it a mine."


Resultatet av å ha for mye fritid.

Det var det. Nå skal jeg pakke litt mer, og så får vi se om ikke det blir en Tysklandsrapport i løpet av neste uke.

Emneord: Røros, Tyskland, Før avreise, introduksjon, kjemi, Universität Hamburg Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 5. sep. 2012 23:47 - Sist endret 2. okt. 2015 15:45

Hei!

Nå kommer vi til å få en storm av studenter som vil reise på utveksling til Røros..

God tur, gleder meg til å følge med her! :)

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 6. sep. 2012 11:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere