Klem en studieveileder-dagen

 Man kan i alle fall si én ting om tyske universiteter: Semesteret begynner kanskje sent, men når det først kommer igang, er det ingen nåde. Jeg har snart studert her i to uker, og har allerede gjennomført følgende forsøk: IR-spektroskopi av HBr, Diffraktometri av nanopartikler av polymetylmetakrylat, og atomic-force microscopy av sistnevnte substans. Altså tre forsøk i løpet av de første ni dagene.

 

Se så fine nanopartikler av polymetacryblablabla.

Dersom du som leser tilfeldigvis også har en grad innen kjemi, vil du sikkert bryte inn nå og si: "Jammen Anders, dette er da ikke spesielt krevende analyser." Og det er sant. Det vanskeligste med disse forsøkene er egentlig å skru på kaffetrakteren mens man venter på at analysen skal bli ferdig. Det vet også tyskerne. Men teorien bak disse forsøkene kan til tider bli ganske grisete. Så derfor blir studentene kryssforhørt (på tysk natürlich) i teorien før de får lov til å gå igang med å skru på kaffetrakteren.

Som om ikke det var nok så har jeg også holdt foredrag i magnetokjemi for de andre kjemistudentene. Husk at alt dette til sammen tilsvarer et seks-poengs-emne. Tyskerne er helsprø.

Jeg har også andre emner. Innføringen i bioinformatikk har jeg allerede droppet ut av, siden jeg syntes dosenten var teit. Siden jeg også syntes seminarlederen var mindre enn hjelpsom fant jeg ut at det hele var bortkasta. Nå skal jeg ta tre studiepoeng hver i medisinkjemi og ernæringsfysiologi i stedet. O joy. Emnet i ernæringsfysiologi er egentlig bare 1,5 poeng, men da jeg fortalte det til studieveilederen min, så svarte hun: "Ok, f*ck det, vi gjør det til tre." Har du husket å klemme studieveilederen din i det siste?

Mandag var jeg på korøvelse med et blanda studentkor. De er hyggelige, men dessverre ikke like gærne som Biørneblæs. Savner prøvelsene.

-Anders

PS: Jeg besøkte kjæresten i Bielefeld i helgen. Vi koste oss med is og 24 grader sol. Hører rykter om at det snør i Norwegen?

Neste uke: Jeg går pub-til-pub med de grønne studentene her nede. Hører på debatt med Die Grünes talskvinne for høyere utdanning og gjør enda flere forsøk. Arbeit macht spass.

 

 

Emneord: Tyskland, kjemi, Universität Hamburg, Hamburg Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 25. okt. 2012 21:18 - Sist endret 3. jan. 2022 13:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere