Makt korrumperer

 Så det er en stund siden forrige oppdatering. Litt fordi det er ikke så mye som har skjedd og litt fordi jeg heller tok meg tid til kjæresten som var på besøk forrige uke, enn å skrive blogg. Men nok om det, hvordan var egentlig den siste halvannen uka?

Først vil jeg utdype min beundring for Dagfinn Høybråten. Uten ham hadde jeg sikkert hatt asma for lenge siden. Hva skal vi takke Høybråten for? Jo, Røykeloven. Røykeloven er min nye yndlingslov. I alle fall etter å ha besøkt Hamburgs kneiper (kneipe = pub). For her røyker alle inne. Og siden det likevel er så mye røyk inne, tar flere seg en sig. Lungekreft får du jo uansett, enten det er av naboen eller deg selv. Ikke finnes det studentkneiper heller. Øl mister fort den gode smaken når slimhinnene er etset bort.

Så jeg er ikke udelt begeistret for utelivet her i byen. Faktisk er jeg blitt forbløffende sunn siden jeg kom hit. Men for en uke tilbake var jeg ute på pub-til-pub med Campus Grün, høyskolegruppa til de grønne her i byen. De er langt flere enn oss i Oslo, og her er de også den største gruppa i studentparlamentet. De sitter altså med makta i AstA, deres versjon av velferdstinget. Det er hyggelig å møte andre grønne, men det er ikke all verden jeg kan gjøre for dem når jeg ikke er så flink i språket. Og de røyker de og. Typisk politikere.

Mandag forrige uke var jeg på diskusjonsmøte om grønn høyskolepolitikk i rådhuset. Jeg kan informere om at det er minst like jålete inne som ute. Messing og marmor hele veien. Se bare her:

 

Det er godt å se at makt korrumperer. Helt ærlig fikk jeg ikke så mye ut av møtet. Det er grenser for hvor spennende utdanningspolitikk er på tysk, og disse folka prater fort. Men det er gøy å se hvor langt vårt søsterparti har nådd inn i maktens korridorer.

Filmtips: Jeg og kjæresten min så den norsk-tyske filmen "Gnade" (tysk for "Nåde") på kino forrige uke. Det er en snodig film om en tysk familie som flytter til Hammerfest, men som blir så opphengt i å se på nordlyset at de kjører over datteren til Stig Henrik Hoff, og som deretter vegrer seg for å be om unnskyldning fra sistnevnte. Jeg skjønner dem godt. Hvis du er lei av å se Daniel Craig/Liam Neeson/Brad Pitt/Olof Palme bli skutt på, kan du jo gå og se en litt annerledes film.

Hvis den går i Norge da.

Neste uke: Det som måtte falle meg inn. Antageligvis universitetsrelatert, som den streberen jeg er.

Emneord: Hamburg, de grønne, politikk, Tyskland, Universität Hamburg, Uteliv Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 5. nov. 2012 20:06 - Sist endret 2. okt. 2015 15:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere