Påske i Westfalen

 Hva gjør egentlig tyskerne i påsken? Noen drar selvfølgelig til Sveits for å stå på slalom, spise fondue og drikke schnapps 2000 meter over alle andre. Andre gjør som oss og drar på bypåske til ulike steder. En dag befant vi oss i Münster, denne lekre katolske byen vest i Westfalen. Med litt over 270.000 innbygere er ikke Münster akkurat noen storby, men den har definitivt mye sjarm og egenart. I tillegg til masse fin gammel arkitektur er også byen genialt utformet med en bykjerne med mange gågater, og et sykkelveinettverk av de sjeldne.

 

Faktisk kaller Münster seg sykkelhovedstaden til Tyskland, med lange traseer som er helt forbeholdt syklistene, også kjent som "Fahrrad-Autobahn". Myndighetene hevder selv at sykkeltrafikk overstiger biltrafikk. Men de har de jo enkelt også, som så mange steder ellers i Westfalen, er det helt flatt der.

Veien over er en del av den lange sykkelmotorveien som strekker seg rundt hele byen. Legg merke til at det er fotgjengervei på hver side av sykkelveien. I Münster traff vi også på Vera, en gammel biørneblæser som nå studerer der. Veldig koselig med guiding i byen på tysk og norsk-spansk.

Enhver tysk by med respekt for seg selv har et eget slott (med mindre de er en uavhengig by som Hamburg) hvor fyrsten over regionen i sin tid bodde. Jeg skal ikke si så mye mer om det, annet enn at det inni var mye kjedeligere arkitektur enn det så ut på utsiden.

Når påskefreden ser ut til å senke seg over tysk land og strand, er det på tide med en Osterfeuer-feier. Altså en fest med et stort bål. Litt som sankthans mao, bortsett fra at det faktisk blir mørkt.

Vi dro på Osterfeuer i nærheten og drakk øl og spiste sånn deigting som man har på bål, mens vi så verden brenne (bare metaforisk). Også hadde jeg kvikklunsj i lomma, men den glemte jeg selvfølgelig. Det var påske.

 

 

Emneord: Påske, Tyskland, Hamburg, Universität Hamburg, kjemi Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 3. apr. 2013 16:26 - Sist endret 3. jan. 2022 13:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere