Sjuk i Hamburg

 

 I dag skulle jeg egentlig stått på laben og undersøkt varmetransport gjennom rør- og virvelsjiktreaktor, men for første gang har jeg avlyst et labeksperiment som følge av at jeg er sjuk. Faktisk tror jeg det er første gang jeg har utsatt et labeksperiment i det hele tatt. Jeg har vært sjuk på forsøk tidligere (også eksamener), og har stort sett kommet gjennom dem ved å bite tenna hardt nok sammen. Under min første eksamen på UiO satt jeg med feber og forsøkte å få de hvite, røde og gule arkene til å ligge pent i sine respektive bunker. Det var en av de dagene det var så kaldt som det bare kan bli i Oslo, t-banen stod stille (takk Ruter), og vi hadde eksamen på Hasle (takk UiO). Men i dag fant jeg ut at det fikk være nok galskap.

Jeg våknet i dag tidlig litt før syv og med én gang jeg stod opp fra senga, begynte jeg å blø neseblod. Heldigvis har jeg en vaskeservant på rommet (i ekte fengselsstil) og kunne stå over den mens jeg forsøkte å finne papir. Siden nesa renner nok fra før (forkjølelse), rant det nok også ekstra mye blod også. Uten noe særlig håp om å få stoppet det, så ble jeg stående der og spytte store slim-blodkladder (som ved nærmere analyse ser mistenkelig ut som biter av lever) ned i vasken, mens jeg lurte på hvor mye blod det var igjen til hjerneaktivitet. Det viktigste er jo at blodet ikke havnet i magesekken, for det blir man så kvalm av. Blod er jo en buffer av bifosfater og bikarbonater, så det blir alltid morsomt når det kommer i kontakt med sterke syrer. Kombinasjonen forkjølelse+akuttneseblod har gjort at nysene mine minner mest om en tuberkulosepasient enn noe annet.

Siden jeg også visste at jeg skulle på universitet og ha forprøve 0915 før labeksperimentet (noe som er vanlig rutine for kjemistudentene her), for så å stå på lab i x antall timer med muligheten for tuberkulosenys, så fant jeg ut at det var på tide å bruke tysken min på å overbevise folk om at jeg faktisk var sjuk. Og det gikk strålende. Jeg er bare glad for at jeg slapp å fikse legeerklæring, for her i strøket er det (ifølge google) kun kvakksalvere som holder til. Healere, psykosomatikere, naturmedisinere og homøopater. Kanskje jeg skulle nyse litt på dem.

Ellers vil jeg bare si at jeg hadde en kjempefin helg med tre av de kvinnene jeg holder kjærest. Det er alltid veldig hyggelig å få besøk, selv om det iblant går litt utover helsa.

Emneord: Hamburg, sjuk, kjemi, Universität Hamburg, Tyskland Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 24. apr. 2013 10:17 - Sist endret 1. okt. 2015 10:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere