"Syndens pøl?"

http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons" width="250" />

Var svaret jeg fikk av min historielærer da jeg som gymnaselev fortalte at jeg hadde ambisjoner om å studere i Tyskland. Nå skjønner jeg hvorfor. Hamburg er spesielt kjent for sin Reeperbahn, hvor utelivet til tider blir nokså liberalt. Reeperbahn er en 930 meter lang gate hvor alle de syv dødssyndene er godt representert. Navnet stammer fra den tiden da dette var området hvor repmakerne og sjømennene jobbet. Siden området lå utenfor datidens bymur lå det også utenfor jurisdiksjonen til den frie hansastaden. Reeperbahn ble derfor smeltedigelen for prostitusjon, hazardspill, vold og fylleri. Nåtildags er det mer Moulin Rouge enn enøyde horer, men det er fortsatt et ganske morsomt sted.

Det omliggende distriktet, St.Pauli, er Hamburgs definitive utelivsdistrikt med barer, nattklubber og politihus vegg i vegg. Man kan finne de mest jålete nattklubbene og de aller bruneste barene. F.eks fant jeg en liten anarkistisk pub som spilte klezmer-musikk og hvor klientellet alle var gamle pønkere. Det lokale Hamburgske ølet går for en til to euro flaska, men siden det smaker tuborg er det ofte godt å betale en euro ekstra for en flaske hveteøl.

Men fyll og utukt er ikke det eneste Hamburg har å by på.

Hamburg er også generelt(!) en veldig fin by på dagtid. Her representert ved byens rådhus. En omtrentlig forskjell i skjønnhet mellom disse to byene fås ved å tenke seg forskjellen mellom rådhuset på dette bildet, og brunosten i Oslo. Jeg vet hvor jeg helst vil ha mitt ordførerkontor.

Jeg og kjæresten fikk også sett litt av Speicherstadt og Hafencity mens sola var ute.

Speicherstadt er et av byens gamle industriområder, bygget på 1800-tallet i nygotisk stil med masse kanaler og bruer. HafenCity er Hamburgs egen versjon av Barcode, et supermoderne strøk hvor korporasjonene knives om å bruke mest mulig glass og stål på eget bygg. Men til forskjell fra utviklingen i Oslo, som jeg bare opplever som kaotisk, synes jeg HafenCity faktisk er et ganske fint område. Det har nok med at man her utfører én systematisk arkitektur for området, isteden for de tusen forskjellige stilartene man har i Oslo.

Vi fikk også prøve siste skrik innenfor el-sykler mens vi ruslet rundt i HafenCity. Vi syntes selvfølgelig at sykkelen som ser ut som en gammel hollender var finest. Tror den koster rundt 2000 euro, men det er ikke helt ille for en slik godsak, og jeg kan faktisk en dag tenke meg å eie et slikt transportmiddel. Det kommer nok også litt an på om Norge greier å bygge sykkelveier som monner.

Neste uke: Er semesteret i gang! Anders prøver å leke tysk student.

 

Emneord: Uteliv, Utukt, Hamburg, Tyskland, Universität Hamburg, kjemi Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 10. okt. 2012 15:53 - Sist endret 1. okt. 2015 10:55

Lykke til :) Her i Dresden er

Lykke til :) Her i Dresden er jeg oppe i å forstå i det minste 40% av forelesningene, som er en sterk forbedring fra forrige ukes 10% ;)
Mvh utvekslingsstudent på ville veier i Dresden

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 15. okt. 2012 21:53

Hei, utvekslingsstudent i Dresden!

Har hatt min første dag med forelesninger nå, og det var naturligvis ganske forvirrende. I et emne hadde jeg først en introduksjonsforelesning om Ruby, og deretter da jeg hadde seminar i samme emne, dreide oppgavene seg om noe helt annet. Ble litt tatt på senga, uten at jeg var Reeperbahn en gang. Men jeg tror det går seg til etterhvert.

Kommer tilbake med mer info i morgen. Da har jeg hatt første labforsøk så jeg har litt mer å rapportere om.

-Anders

Skrevet av: Anders Kokkvoll Engdahl

anonym@webid.uio.no - 16. okt. 2012 08:49

Du skal i alle fall sette

Du skal i alle fall sette pris på fravær av den sächsiske dialekten :) Ting har en tendens til å være ulogisk og ineffektivt her til tider. Litt sånn - "i steden for å ta heisen går vi trappen baklengs". Forsøk på å forstå det tyske samfunnet kan du lese om her :) http://odont.uio.no/utland/ut-i-verden/

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 17. okt. 2012 23:09

Tysk er koselig språk, det

 Jo takk. Hamburgernes (pun intended) høy-tysk er nok et par hakk enklere å forstå enn det skvalderet man prater andre steder i landet. Men jeg synes jeg har utfordringer nok. Kvantemekanikk blir ikke enklere av å være på det til tider ganske lite praktiske språket tysk. 

Fin blogg du har forresten. Godt skrevet. Sånt setter jeg pris på.

-Anders

Skrevet av: Anders Kokkvoll Engdahl

anonym@webid.uio.no - 24. okt. 2012 20:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere