Tivoli i seks dimensjoner

 Så endelig gjorde jeg noe sosialt med de andre kjemistudentene. Vi dro på Hamburger Dom. Som tydeligvis er deres variant av tilreisende tivoli. Tre ganger i året arrangerer de tivoli med berg og dalbaner, spøkelseshus og masse forskjellige boder der man kan få kjøpt alt fra sukkerspinn til kålsuppe. Det var selvfølgelig bitende kaldt ute akkurat den kvelden (når jeg skriver bitende kaldt mener jeg ned mot null), så da gjorde det godt med en glühwein (tysk gløgg med relativt høy %vol). Blant bodene var det særlig spass å se reklame for kino i seks dimensjoner:

 

6D betyr selvfølgelig at man under filmen får oppleve de kule natureffektene regn, snø, ild, vann, lynnedslag og laser. Kult. Særlig laser. Jeg skjønner ikke hvorfor folk vil utsette seg for slike ting.

Forrige helg var jeg og min kjære på kino igjen. Jeg begynner å bli skikkelig glad i den fasjonable kunstkinoen hvor interiøret ser ut som det gjorde på 50-tallet, og hvor man kan kjøpe en bokkøl i loungen til å drikke under filmen. Ukens filmtips er Cloud Atlas: Soleklar kandidat til oscar for beste sminke/kostyme.

Ellers: Jeg er endelig ferdig med labbingen for denne gang. Jeg hadde veldig sansen for de forsøkene vi gjorde, i og med at det var snak om å utføre forsøk med metoder og instrumenter som fortsatt brukes til forsøk og ikke bare har en skolerende funksjon. Neste labkurs er i mars.

 

Emneord: Tyskland, Hamburg, kjemi, Universität Hamburg Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 23. nov. 2012 19:05 - Sist endret 1. okt. 2015 10:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere