Vår i anmarsj

Etter to uker i Bielefeld med kjæresten er jeg tilbake i Hamburg. I dag hadde jeg nok en eksamen, en konte, etter at jeg strøk på forrige. Disse tingene er vanskelige å løse på tysk, merkelig nok. Men det gikk mye bedre i dag. Så hadde jeg også lest mer til denne eksamenen en jeg kan huske å noen gang ha lest til en eksamen i Oslo. So much for three points. Nok om det.

 

Det ble tid til andre ting enn bare lesing også. For eksempel å ta en lørdagstur ute i småbyene. Her er vi og spiser is i Detmold, en typisk tysk småby. Samme lørdag dro vi også på tysk Famelab-konkurranse. Akkurat som i Forsker Grand Prix konkurrerer unge forskere her om oppmerksomheten til publikum, uten hjelpemidler og med bare tre minutter til rådighet. Til min store glede var det en egyptisk materialviter som vant dette regionaloppgjøret med to historiske foredrag om metallets fortreffeligheter. Passende for stålets hjemland.

Annet enn god iskrem kan Detmold skilte med to stedsegne ølmerker og en musikkforretning (les saksofonsjappe) der jeg siklet litt på en 25-30 år gammel Keilwerth tensax. Men det får nok bli med siklingen.

Det gjorde naturligvis et stort inntrykk på meg å se Svarte svaner. I etterpåklokskapens navn skulle jeg nok ha skjønt at svarte svaner eksisterer og at de måtte bo i Tyskland.

Dette kunstverket heter visst noe sånt som "Apokalypsens rytter", men vi syntes at "Lasagne" var et mye bedre navn. Det gjorde alle de andre forbipasserende også.

Dette huset er kanskje Tysklands rareste. I Junkerhaus er alt inventaret utskjæret og skulpturert. En tysk kunstner gikk løs på huset med spikkekniv i 20 år.

Det ble også tid til en liten skogstur. Vi fant ikke noe snø, men snøklokker var det flere av.

Having said that, I think it is time to declare Vår!

Emneord: kjemie, Bielefeld, Tyskland, Universität Hamburg, bachelor Av Anders Kokkvoll Engdahl
Publisert 8. mars 2013 17:16 - Sist endret 1. okt. 2015 10:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere