Hei fra Melbourne

Jeg ankom Melbourne forrige onsdag ettermiddag/kveld og er nå på min femte hele dag her. Jeg reiste nemlig bort i helgen, men det kommer det et eget innlegg om!

Flyreisen var grei, turen tok totalt 22.5 timer, som er veldig bra siden turen hjem sist tok 42 (!) timer. Var også heldig og måtte bare bytte én gang. I tillegg hadde jeg flaks, fordi en annen kompis av meg som også utveksler til Australia (men til en annen by) tok samme fly som meg! Vi bestemte oss derfor for å skaffe mat sammen på flyplassen i Doha, men det var enklere sagt enn gjort, siden vi måtte ha food to go grunnet kort byttetid. Vi fant et sted, og fyren i kassa ringte noen og leste opp noen numre fra boardingkortene våre, men noe virka galt, så han hjalp noen andre før han igjen bad om boardingkortene og ringte noen igjen og leste opp numrene. Til slutt sa han at han hadde prøvd å skaffe oss gratis mat, som jo var hyggelig, men at det dessverre ikke var mulig med billettene våre. Vi fikk derimot kjøpe mat, eller egentlig matkuponger, men igjen ble det styr fordi hun bak disken trodde vi ville ha måltid og de hadde ikke bokser. Til slutt fikk vi sandwicher, vann og en pain au chocolat.

Victoria fra flyet:

Trodde jeg skulle få oppfylt drømmen min og endelig havne på dette programmet, men neida. Til gjengjeld ble jeg sniffa av en biohazard-hund fordi jeg hadde krysset av for meieriprodukter fordi jeg hadde med sjokolade, men det trenger man visst ikke deklarere.

Den første dagen (torsdag) stod jeg opp tidlig for å melde meg til emner, men sov en stund igjen etter det. Deretter gikk jeg litt rundt i sentrum og skaffet australsk nummer og gikk innom State Library of Victoria, som var veldig fint!

Det er også her de har Graham, "mennesket" som ville overlevd en bilulykke:

På mandag skaffet jeg trikkekort! Eller, det gjelder for omtrent all offentlig transport, men jeg er mest gira på trikken. Tok også trikk for første gang, deriblant til universitetet fordi jeg trengte hjelp til å finne ut hvordan jeg kan be om nye emner, siden jeg ikke kan ta et av emnene jeg i utgangspunktet hadde meldt meg opp til grunnet overlapp med et emne jeg har tatt tidligere. Viste seg at det kan fikses neste fredag når vi har obligatorisk møte for utvekslingsstudenter. De jeg snakket med var Stop 1, som jeg tror er det nærmeste man kommer Knutepunktet på UiO.

Jeg tok også en tur innom butikken ved siden av Stop 1, som solgte en del skrivesaker, men også Doctor Who-collectables! I approve already.

På tirsdag gikk jeg litt langs elva, Yarra. Det er mange broer på tvers av den, blant annet denne, som i anledningen var pynta til feiring av kinesisk nyttår.

Ellers tråler jeg nettet etter bolig, og for å være ærlig er det ganske kjipt. Veldig mange er ute etter bolig her. Jeg har derfor tilbrakt mer tid på rommet enn jeg skulle ønske, men jeg håper jeg finner noe til slutt. I går var jeg på "intervju" for et rom, og på lørdag skal jeg på to "intervjuer". I tillegg så jeg på et rom i dag, men de virka ikke gira på å skrive kontrakt, og det var et par andre ting som var litt mystiske, så det blir nok ikke den. Enn så lenge bor jeg på hostell, og 12.–16. mens det er opplegg for utvekslingsstudenter skal jeg bo på campus, men jeg er enn så lenge hjemløs fra neste torsdag. Det jeg har sett av byen til nå liker jeg veldig godt, så jeg gleder meg til å forhåpentligvis få en mer stabil bosituasjon om ikke så altfor lenge og endelig kunne nyte byen ordentlig!

Publisert 9. feb. 2017 12:55 - Sist endret 25. jan. 2019 15:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere