Melbourne Welcome, Welcome Day og O-week

12.16. februar var jeg på Melbourne Welcome, et opplegg for utvekslingsstudenter på universitetet her. Vi bodde på et av residential collegene til universitetet, Queen's College, og etter en uke på hostell var det digg med enerom. Vi gjorde en del forskjellige ting, blant annet scavenger hunt rundt omkring i byen (en av tingene var å spise en skje med Vegemite, det var helt krise), salsadansing, surfing, besøkte Narana Aboriginal Cultural Centre, pub crawl, Eureka Tower, National Gallery of Victoria, gatekunsttur i Fitzroy, lærte litt AFL (australsk fotball), formell middag og Down Under-party.

Rommet mitt på Queen's College:

Ca. klar for surfing:

Ble dritnervøs mens vi satt på brettene i sanda og lurte på hvorfor jeg hadde sagt ja til det, men det viste seg å være kjempegøy (selv om jeg var veldig dårlig)!

Emu på Narana:

På Narana prøvde vi oss på å kaste boomerang, og vi fikk en omvisning av en som jobbet der, hvor vi blant annet fikk mate emuer! Vi så også en wallaby, men den hoppet fort avgårde. Etterpå hørte vi på et foredrag av ei som var aboriginer og like gammel som meg, og hun fortalte om diskriminering og undertrykking både historisk sett og i dag. Det var veldig spennende og nyttig å høre (men trist), og en del australiere burde nok også hørt det hun fortalte.

På pub crawlen var vi innom en rooftop bar, det var skikkelig trivelig:

Utsikt fra Eureka Tower:

Eureka Tower er Melbournes høyeste bygning og den nest høyeste i Australia, men den er visst bygningen i verden med flest etasjer med boliger.

Noe av gatekunsten i Fitzroy:

Gruppa mi etter formell middag:

Down Under-party:

Fredag 17. var det Welcome Day for utvekslingsstudenter med infomøte, BBQ med gratis mat (også veggis!), informasjon om å melde seg til emner og undervisning (her må man melde seg på til forelesningene også, selv om de ikke er obligatoriske), guide til å leve som lokale studenter og housing session.

For to uker siden var det O-week, som tilsvarer fadderuka i Norge (men Melbourne Welcome likna mye mer på en fadderuke i Norge enn O-week). To av dagene hadde studentforeningene på universitetet stands, og jeg ble blant annet med i Women in Science and Engineering, Wildlife Conservation Society og Science Students' Society, i tillegg til at jeg er medlem i Melbourne University Student Exchange Society (MUSEX) fra før av.

Fikk litt stæsj:

Under O-week arrangerte universitetet en del sessions om ulike temaer som jeg dro på, blant annet hvordan bruke bibliotekene, kritisk tenkning i en australsk kontekst, hvordan delta aktivt i undervisningen som internasjonal student og en om hvordan bruke frivillig erfaring videre. Det viser seg at universitetet har en Leaders in Communities Award som man kan melde seg opp til og fullføre når som helst i løpet av graden sin, der man må ha 40 timer frivillig arbeid utenom universitetet, 20 timer frivillig innsats på universitetet (for eksempel å sitte i styret i en studentforening) og delta på fire valgfrie professional skills-sessions som universitetet tilbyr, og da får man på vitnemålet sitt at man har gjennomført dette. Det er ganske kult! Veldig gjennomførbart på tre år, men litt for hektisk på ett semester som utvekslingsstudent når man gjerne vil gjøre andre ting ved siden av studiene, slik som reising.

På torsdagen dro vi på laneway bar tour med MUSEX, blant annet innom rooftop bar (The Hills) igjen og en bar der man drakk drinkene med sprøyte (The Croft Institute).

The Croft Institute kjører litt vitenskapelig/medisinsk tema:

Undervisningen startet forrige uke, men jeg tenker å skrive et innlegg om det når jeg har fått testet ut litt mer av undervisningen.

Sist men ikke minst har jeg endelig funnet bolig!! Jeg flytta inn forrige tirsdag og er sjukt nøgd. Jeg bor 25 min unna universitetet til fots, og flatmate er awesome. Universitetet har ikke vært særlig hjelpsomme med bolig. De sa at hvis man kontakter dem uten å ha lett i minst tre uker, sender de deg bare ut igjen for å lete, men hvis man ikke har funnet noe i løpet av tre uker antyda de egentlig at man selv var problemet. Boligmarkedet her er helt krise om dagen, både for internasjonale og lokale (også for ikke-studenter), og veldig mange vil ha noen til å leie i minst tolv eller seks måneder. Ville kanskje valgt en kjip, privat studentbolig hvis jeg skulle valgt igjen, fordi det har vært utrolig kjipt å lete etter bolig, men jeg er veldig fornøyd med hvordan det endte. Hun jeg leier av fremleier rommet sitt ut juni, og det passer perfekt!

Publisert 6. mars 2017 12:14 - Sist endret 25. jan. 2019 15:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere