Overraskelsesbesøk og nostalgi

Som nevnt i forrige innlegg reiste jeg bort forrige helg, nemlig til Townsville! Vertsfamilien min bor fortsatt der, så med hjelp fra Mandy (en familievenninne) og Kingsley (vertsfar), overrasket jeg Julie (vertsmor) og Kas (vertssøster)! Egentlig har jeg hatt lyst til å dra på overraskelsesbesøk lenge, men det passer liksom litt dårlig når man bor i Norge. Jeg tok derfor kontakt med Mandy for kanskje en måned siden og sa hva jeg hadde lyst til og lurte på om hun kunne hjelpe meg, og det ville hun. Vi kom så fram til at vi burde koordinere med Kingsley også for å forsikre oss om at de for eksempel ikke skulle reise bort den helgen. I tillegg hadde Julie bursdag dagen før, så det skulle på en måte bli en bursdagsgave også.

Forrige fredag stod jeg opp altfor tidlig fordi jeg i tillegg til å rekke flyet kl. 9 måtte rekke å legge fra meg en sekk på bagasjeoppbevaring på flyplassen fordi jeg har for mye stæsj (vekt) for innenlandsreiser. I tillegg måtte jeg bytte fly i Brisbane fordi det ikke var noen direktefly på dagtid. I løpet av dagen tenkte jeg på at jeg skulle treffe familien om x timer, og det føltes rart (men fint!). Hadde jo gledet meg til det i nesten fem år. Snakket også masse med Mandy på veien siden hun skulle hente meg på flyplassen. Det var skikkelig trivelig å treffe henne igjen! Deretter dro vi hjem til henne og hang et par timer før iverksettelsen av Den Store Planen. Av frykt for at Julie skulle sjekke mobilen til Kingsley, pratet de om meg i koder, så da jeg hadde ankommet sendte Mandy melding og sa "The package has arrived", hvorpå Kingsley svarte "Looking forward to the delivery of the package", haha. Mandy og Kingsley hadde planlagt at vi skulle komme en gang før seks før Julie og Kas skulle dratt på fekting, så ca. halv kom vi dit. Kingsley hadde fått Julie og Kas med til døra, så da vi ringte på, åpna Kas og så veldig overraska ut. Da Julie så ansiktsuttrykket til Kas og så at Mandy stod utafor døra, skjønte hun tegninga og ble veldig overraska (hun stod litt på siden av døra, så hun så meg ikke)! Det var veldig, veldig fint. Hun hadde altså ikke skjønt noen ting, og det var gøy, spesielt fordi hun og Mandy treffes flere ganger i uka. Den kvelden spiste vi pizza og bare satt og prata lenge.

Kas, meg, Julie og Mandy:

Neste dag gjorde vi litt hverdagslige ting, slik som å kjøpe flere fisker til det nye akvariet og dra innom et av kjøpesentrene for å hente noen bøker. På kvelden dro vi ut og spiste indisk for å feire bursdagen til Julie.

Julie, Kas og jeg kjørte maks nerd og hadde på oss:

  • TARDIS-øredobb
  • Dalek-øredobber
  • Sonic screwdriver-øredobber
  • TARDIS-kjede
  • TARDIS-kjole
  • TARDIS-sko
  • Doctor Who-t-skjorte

Bra mengde nerd.

Mandy og meg:

På søndag gjorde vi også ganske hverdagslige ting, slik som å dra på Officeworks (butikk med stort utvalg av skrivesaker). På veien til flyplassen dro vi til The Strand og spiste burgere. Her er forresten et bilde av veien utafor Officeworks. Townsville er litt mindre by-ete enn Melbourne er, men fint!

Fikk også et gjensyn med en gekko! Denne var på utsiden av vinduet, men iblant er de inne også. En gang mens jeg bodde der var det en i taket som ble skremt da jeg kom inn på rommet mitt, så den løp til hjørnet av taket og falt ned på senga mi. En annen gang falt en ned på foten min da jeg åpna soveromsdøra.

Jeg var litt nervøs for å dra tilbake, men det var egentlig akkurat som da jeg bodde der, og vi hadde masse å prate om. Det var kanskje først da jeg var på vei inn i flyet på vei tilbake til Melbourne at jeg egentlig skjønte hva jeg hadde gjort den helgen, så jeg begynte å gråte fordi det hadde vært så fint og fordi de er sjukt bra folk og fordi jeg hadde savna dem så utrolig mye og ikke sett dem på nesten fem år. Det er derfor superfint at jeg bor i Australia igjen sånn at vi får hengt litt, for dersom alt går etter planen, skal vi treffes flere ganger i løpet av tiden jeg er her! I tillegg føles det veldig trygt at jeg har familie her i tilfelle noe skjer.

Avslutter med et bilde fra da vi var på ferie i Daintree rainforest (verdens eldste regnskog!) i september 2011:

Publisert 11. feb. 2017 15:11 - Sist endret 25. jan. 2019 15:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere