Det nærmer seg slutten

I følge Berlinere har dette vært en dårlig sommer. Med rundt 20 grader hele juni, 25 som regel alle dager i juli, med innslag av hetebølger med temperaturer på 35 grader. Så ser jeg på været det har vært hjemme. Dårlig vær. mhm.

Det har vært flere anledninger til å bade, og Berlin byr på overraskende gode bademuligheter, det er ørten innsjøer hvor man kan dra og kjøle seg ned på en varm dag. Krumme Lanke, Schlachtensee, Wannsee, Tegeler See og Weissensee er noen av dem. Så hvis du noen gang skulle befinne deg i Berlin på en varm dag, så er muligheten der for å gjøre noe annet enn å traske svett rundt og see på severdigheter (Selv om dette også er en fin ting å gjøre ;) )

 

Tegeler See

Forrige uke hadde jeg besøk av en venninne som er veganer, og endte derfor opp med å selv spise vegansk en uke. Og jeg kan bare konkludere med at Berlin er en ypperlig by for både vegetarianere og veganere! Det er utallige vegetarrestauratner (som også har vegansk mat) i tillegg til en god del helt veganske spisesteder. Og helt veganske matbutikker! Vi spiste også en vegansk døner, og det er, med håden på hjertet, den beste døneren jeg har smakt så langt!

Dumpling på Momos

Wrap på Fast Rabbit

Halloumiburger hos Stargarder Burger (vegetar, ikke vegan)

Sushi på Aki Tatsu

Burger på Vego (forøvrig her jeg spiste døner også!)

Har besøkt et musuem siden sist som heter Berliner Unterwelten. Jeg har vært der flere ganger før, men de tilbyr flere ulike turer, og denne gangen ble det Antiluftskytsbunkersen deres som skule besøkes. Det er et noe annerledes musuem, og det er også uten tvil det museumet i Berlin jeg liker best. De tar deg med til ulike steder i Berlin og forteller historien der den skjedde. Som navnet tilsier (:underverden) så er det under bakken det meste forgår, i gamle bunkerser, bomberom, o.l. Vi tok turen til en gammel, halvsprengt Antiluftskytsfestning (i første innlegg er det et bilde fra et monument oppå denne) som er delvis begravd og gjort om til en park. Det er noe helt eget ved å faktisk se kulehullene, hvor våpnene sto, halvsprengte etasjer. ol. sammelignet med å lese om det i en bok. Definitivt vært et besøk!

Inngangen til bunkersen. Det var ikke lov å ta bilder inne, så dette er alt jeg har...

Ellers nærmer det seg slutten av oppholdet, det er faktisk bare ti dager til jeg skal hjem! Men jeg gleder meg faktisk litt; skal hente den nye valpen min dagen etter jeg kommer hjem, skal flytte in i ny leilighet, skal begynne på master. Denne høsten er noe jeg ser frem til! Men det er mye som må ordnes før jeg drar. Og tyskere elsker å fylle ut papirer for å få ting ordnet. Og liker å sende deg fra kontor til kontor. Og nevnte kontorer er ikke nødvendigvis flinke til å kommunisere... Så det har vært mye styr for å få orden på papirene (og enda er ikke alt ordnet..)

Oooog så har jeg jo en eksamen til.. Dagen før jeg drar! Jeg hadde håpet på at jeg skulle vært ferdig med alt sånt innen nå (eksamensdato ble ikke satt før midt i semesteret), men det er vel ikke så mye jeg kan gjøre med det. Så jeg prøver å både nyte de siste dagene mine i Berlin, og å samtidig lese til eksamen :P

God sommer videre til alle hjemme!

Emneord: Molekylærbiologi, Tyskland, Berlin, Freie Universität Berlin Av Bjørg Kristine Hundal
Publisert 21. juli 2015 22:51 - Sist endret 1. okt. 2015 09:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere