Godt i gang

Da har jeg kommet midt uti den femte studieuken her nede i Berlin. Og har til nå oppdaget at ting fungerer ganske annerledes her nede. Den største forskjellen (for meg i alle fall) er det faktum at forelesningene er utrolig(!) viktige å få meg seg. Hjemme er jeg vant til at dersom jeg ikke kan gå, så bare leser jeg meg opp i pensumboken.. men her nede er det ikke nødvendigvis en gitt pensumbok. (I organisk hadde foreleser laget en liste over 5 bøker om kunne hjelpe oss). Og siden folk ikke har sine egne bøker, så sitter alle på biblioteket og låner bøker derfra.

For noen uker siden besøkte jeg et gammelt overvåkningsanlegg fra den kalde krigen (amerikansk/britisk samarbeid om spionasje på sovjet, dvs Øst-Berlin). Det ble liggende forlatt i mange år, og ble etter hvert halvveis glemt. Det ligger oppå en høyde som heter Teufelsberg (djevelfjellet) som faktisk er en kunstig høyde; det er bygget opp av ruinene av ødelagte bygniger etter 2.verdenskrig (dvs en søppelhaug...). I tillegg så ligger det et universitet inni der som aldri ble ferdig bygget..

Det har tidligere vært et avsperret område hvor man måtte snike seg inn gjennom hull i gjerdet for å kunne utforske. Da vi reiste dit denne gangen hadde alle hullene i gjerdet blitt tettet, og man måtte betale for guidet tur der inne. Men det er absolutt verdt pengene; det er et utrolig spesielt sted med kul historie, utrolig grafitti og en kjempe fin utsikt over byen på klare dager (man kan faktisk se helt til nabobyen!)

 

 

De feirer også 1. mai en del mer her enn hjemme, i Kreuzberg (en bydel) har de vært år en svært festival med live-musikk i nesten bokstavelig talt hvert gatekryss. De solgte øl og mat omtrent annenhver meter og det var så mye folk at det var litt som sild i tønne (fikk nesten litt 17. mai følelse bortsett fra at ingen gikk i bunad... )

De solgte til og med gassballonger, og jeg fikk det for meg at jeg skulle ha en minion ballong. De var veldig populære, så for å få tak i en endte vi opp med å løpe etter en ballongselger i 15 minutter.. Vi og alle ungene! =P Men jeg fikk i alle fall ballongen min...

 

 

Emneord: Tyskland, Berlin, Freie Universität Berlin, Molekylærbiologi Av Bjørg Kristine Hundal
Publisert 7. mai 2015 14:17 - Sist endret 1. okt. 2015 09:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere