Sol og sommer

Hver gang jeg logger på Facebook nå, så ser jeg bare folk som snakker om at de er ferdige med studiene for dette semesteret (og mange jeg kjenner er ferdig med bachelor og greier!). Det er litt rart, for jeg har fortsatt en måned med forelesninger igjen og skal ha siste eksamen 30. juli. Semesteret er virkelig forskjøvet i forhold til hjemme! (Hvilket betyr veldig kort sommerferie på meg; kommer hjem 31. juli og begynner på master to uker senere...) Men foreløpig er jeg altså fortsatt i Berlin, og jeg storkoser meg for tiden.

Husker ikke helt datoen, men for noen uker siden hadde de noe de kalte Karneval der Kulturen. Må ærlig innrømme at jeg på forhånd ikke hadde noen som helst formening om hva det skulle være, men det viste seg altså at det var en massiv karnevalparade med tilhørende folkefest! Tror de tar enhver mulighet til å sette øl- og matbodene ut på gaten og samles der...

I paraden var det alt mulig rart, fra dansende kuer til grønnmalte mennesker som løp omkring. Tror ikke det var et eneste menneske i den paraden som kjedet seg.. (eller de som så på for den sagts skyld)

 

Forrige uke var foreldrene til Martin på besøk, så da måtte vi ut og leke litt turister igjen. Typisk vise frem hovedgaten, gamle kirker, Brandenburger Tor (og vi tok en tur til opp på Teufelsberg for å vise dem også). Vi var også oppe i Kuppelen i Riksdagen (Reichstag). Man kommer rimelig høyt opp (om enn ikke like høyt som i TV-tårnet) og får ganske god oversikt over byen. Jeg innså da at Berlin faktisk er utrolig stygg ovenifra =P Fra bakkenivå er det så mange utrolig fine hus, og det er småparker over alt. Men fra kuppelen så man hovedsaklig masse grå tak med antenner etc. oppå. Det var likevel en fin tur; man kan jo kjenne igjen flere ulike kjente steder, og man får med en audio guide som forteller hva man ser. Det er gratis å reise opp dit, men må må bestille tid på forhånd. (Bare som et lite tips, det nytter ikke å bare møte opp!)

Været her er noe litt annet enn jeg hører at det er hjemme. Familie og venner i Bergen forteller for det meste om regn og storm.. Mens jeg sitter her i over 20 graderhver dag, og ofte opp i mot 30.. Kan ikke si at jeg klager. Noen ganger blir det såpass varmt at det eneste som hjelper er å ta seg et bad, så forrige helg dro vi sør i Berlin til Schlachtensee og grillet og badet. Det ble årets første bad! ^_^ Og en veldig fin søndag. Anbefales på det varmeste å dra til en eller annen innsjø i nærheten hvis man er i Berlin på en varm dag!

Kveldens planer er også noe spesielle; vi skal ut og spise på en restaurant litt utenom det vanlige. En mørkerestaurant! De fleste har vel muligens hørt om det, men det er altså en restaurant hvor det er fullstendig mørkt, og man kan ikke se noenting hele måltidet. Det er bare blinde eller svaksynte kelnere og man må faktisk rope på dem hvis man trenger noe.. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal la kokken overraske meg, eller om jeg feiger ut og velger mat på forhånd. Vi får se. Gleder meg i alle fall!

Til alle dere som er ferdig med eksamen og har fått sommerferie; Kos dere! Til dere som ikke er ferdige helt enda; lykke til med gjenstående eksamener!

Emneord: Freie Universität Berlin, Tyskland, Berlin, Molekylærbiologi Av Bjørg Kristine Hundal
Publisert 15. juni 2015 14:28 - Sist endret 1. okt. 2015 09:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere