Erasmus-experience

Vi var nede i 14 grader her en morgen, og folk ankom skolen me skjerf, lue og votter. Mange klagde på kulden, men samtidig sier de at de misunner meg den norske vinteren. Hvis snø bare kunne falle ved 20 grader..

Juleforberedelsene startet for noen uker siden, med julemarked, skøytehall, og julegodteri i butikken. Reklamene for julegaver går konstant. Samtidig er dette den mest intense perioden i semesteret, med laboratorium i alle fag, innleveringer og feltturer. Jeg har mellom 8-10t med forelesning hver dag, og en eksamen som egentlig skulle være i januar ble flyttet fram til om 4 dager. Hadde visst vært rot med timeplanen. Det er kjipt å være i Spania og låst til pulten. Heldigvis er det bare en måned igjen med dette, og så er det ferie! Akkurat nå er jeg glad for eksamenene er i januar, for det hadde aldri gått før jul.

Mange av de jeg går i klasse med har sett litt skjevt på meg, og ikke snakket så mye til meg utenom et «hola» i gangen. De har vel antatt at jeg ikke kan så godt spansk, at jeg ikke forstår og at jeg uansett skal dra igjen snart. Jeg er jo tydelig utlending, så egentlig ingen overraskelse der. Men på et punkt endret det seg, og nå snakker de til og med valensiansk til meg! Jeg har vunnet respekten deres. Eksamen kan gå som den vil, jeg har fått den bekreftelsen jeg trenger.  

Emneord: Geofag, Erasmus, Spania, UiO, Utveksling, Valencia Av Frida Liv Biørn-Hansen
Publisert 13. nov. 2015 10:31 - Sist endret 13. nov. 2015 10:31

Så morsomt å lese hva du holder på med. Gratulerer med å ha vunnet deres respekt!

Mvh, Anne

Anne Aaen-Stockdale - 13. nov. 2015 12:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere