Eksamener og studiehverdag

Da har jeg hatt min første midveiseksamen ved Universitetet i Alberta (pluss min andre og min tredje). Her er opplegget for midtveiseksamener helt annerledes enn det jeg er vant med. For det første er det ikke en uke hvor alle midtveiseksamenene er samlet. Jeg hadde tilfeldigvis tre eksamener på to dager, mens neste eksamen er i neste uke. Det virker også som de er svært glad i eksamener her, for flere fag har mer enn en midtveiseksamen. Det som imidlertid overrasket meg mest var hvor uformelle eksamenene var. Midtveiseksamenene foregår i en undervisningstime, der eksamenen blir sendt rundt klasserommet og snus når foreleser sier ifra. Svar skrives på eksamenen og blyant er det foretrekt fremfor kulepenn. For ikke å glemme at du skriver ned fullt navn. (Ingen anonymitet her, nei!) Alt i alt var denne opplevelsen nesten som å komme tilbake til videregående eller ungdomsskolen. Jeg må innrømme at denne formen for eksamen er en god del mindre stressende enn den jeg er vant med fra UiO.

Fagene her er verdt 6 studiepoeng, noe som betyr at jeg tar fem fag dette semesteret. Hvert fag har tre timer forelesninger, en time mandag, onsdag og fredag eller halvannen time tirsdag og torsdag. I tillegg har noen fag lab og/eller seminarer. Jeg har ett fag med lab og et annet med seminar. Lab er så langt ingen favoritt hos meg. Vi har vært og sett på en del interessante laboratorier, men mye av tiden blir brukt på å gjøre enkle utregninger for hånd. Etter hver lab må vi levere en rapport og denne teller som del av karakteren vår. Seminarer derimot har vist seg å være svært spennende. Her får vi gjøre en del eksperimenter som illustrerer det vi lærer i forelesningene.

Den største forskjellen fra UiO er at det er mye forskjellig som teller på karakteren. I tillegg til en eller to midtveiseksamener og avsluttende eksamen teller labrapporter, obligatoriske oppgaver, deltagelse i timen og i ett fag til og med deltakelse som forsøksperson i forskningsprosjekter.

Ellers begynner jeg endelig å finne frem på campus. Jeg som følte at UiO var stort hadde litt problemer her de første ukene, hvis jeg skal være helt ærlig... Det er svært mange bygninger her, og til tross for at jeg "bare" har undervisning i sju av dem, har det tatt litt tid å bli kjent.

 Som ved UiO er det en god blanding av gamle og nye bygninger. Noen mer interessante enn andre. Nevneverdig er blant annet "Butterdome", en helt gul bygning, og "Harry Potter-rommet" som er en av utrolig mange lesesaler, men som skiller seg litt ut....

Emneord: Canada, fysikk, University of Alberta Av Jenny Bjordal
Publisert 14. okt. 2015 23:41 - Sist endret 7. feb. 2020 15:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere