Tur til Rocky Mountains

Spirit Island

Denne helga dro jeg på tur til Rocky Mountains, nærmere bestemt Jasper National Park. Turen var arrangert av en gruppe for internasjonale studenter, the International Friendship Group for Edmonton, og jeg dro derfor sammen med omtrent 40 andre internasjonale studenter. Omtrent halvparten var fra Kina, men det var også folk fra blant annet Japan, Iran, Kenya, Mexico og Finland.

Det første stedet vi besøkte var Maligne Lake, hvor vi dro på en båttur ut til Spirit Island. Denne Øya er et av de mest berømte stedene i Canadas Rockies, og også et av de mest fotograferte. Tro det eller ei, men vannet er faktisk like blått i virkeligheten!

Maligne Lake

 

På veien tilbake fra Spirit Island fikk jeg også oppleve snø for første gang i Canada. (Ryktet sier at jeg kommer til å få oppleve mye mer snø innen jeg drar hjem, men denne gangen var det i alle fall ganske kortvarig.)

 

Vi gikk også en tur langs Maligne Canyon. Det viste seg at vi i Norden har et litt annet forhold til turgåing i naturen enn resten av verden. Jeg og finnen som var med på turen var nemlig de eneste som ikke kom i olabukse da vi skulle ut og gå...

En annen fascinerende ting jeg fikk se på denne turen var folk som var ute og gikk i ulendt terreng for første gang. Flere av kineserne på turen hadde aldri vært ute og gått, og bare det å gå i oppover- eller nedoverbakke viste seg å være litt av en utfordring.


Maligne Canyon

Dagen etter dro vi til Athabasca Falls, etterfulg av en liten fjelltur (dvs. liten for nordmenn, altfor lang hvis du aldri har vært på fjelltur). 

I løpet av turen fikk vi også sett litt av Canadas vilt, både tykkhornsau og wapiti, hvilket jeg ikke hadde sett før.

Tykkhornsau

Hele turen ble til slutt avsluttet med et bad i Miette Hot Springs, et utendørs badeanlegg med vann fra fjellene i området.  

 

 

Emneord: Canada, fysikk, University of Alberta, Rocky Mountains Av Jenny Bjordal
Publisert 30. sep. 2015 03:52 - Sist endret 25. jan. 2019 15:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere