Delekultur og gode venner!

Mennesker og Kultur

Noe av det aller beste med å være på utveksling er at man møter så mange nye mennesker. Vi har blitt kjent med folk fra hele verden. I veldig mange av fagene man kan ta her er det prosjektarbeid eller gruppearbeid. Man kan si mye om gruppearbeid, men det er definitivt en opplevelse å måtte arbeide med folk som har et helt annet syn på ting enn seg selv!

 

 

 

I det ene faget vi tok, Innovativeness in engineering design, var det tutorial-timer hver mandag og vi ble delt inn i grupper av foreleseren, som passet på at vi utvekslingsstudenter ble spredd. Det var et veldig morsomt fag, og det var veldig hyggelig å samarbeide med lokale studenter. Som avsluttende oppgave fikk gruppen utdelt et egg, 12 sugerør og teip - også var det vår oppgave å sammen pakke inn egget slik at det skulle overeve et dropp på tre meter!

En av de tingene vi har lært å like aller best med Singapore er delekulturen og måltidene. Når man er ute og spiser i Norge bestiller man som regel hver sin rett og så holder man seg til sin egen tallerken. Her i Singapore er det veldig anneredes. Her bestiller man vanligvis mange forskjellige retter (Stort sett alt for mange) og så deler man med alle rundt bordet! Dette er spesielt veldig greit når man ikke vet hva de forskjellige tingene er og man har lyst til å prøve mye forskjellig:)

Frukttesting på Hawker Center i Little India.

Før vi dro til Singapore var vi litt spent med tanke på hvordan man skulle få seg venner og bekjente. Vi syns det har gått over all forventning, og vi har fått mange gode venner fra hele verden som vi håper å beholde kontakten med.  I begynnelsen av semesteret er det en del arrangementer som man kan bli med på. Vi anbefaler veldig å være med på disse. Selv om ikke alt høres like spennende ut, så må man benytte seg av muligheten til å møte nye folk så ofte man kan.  De første par ukene er veldig intense og det skjer ting hele tiden. Det var sigthseeing-turer, ølsmaking, mini-språkkurs, sportsarrangementer, dragonboatracing og alt mulig annet i tilegg til en del store fester. Så man behøver absolutt ikke å være en festløve for å bli kjent med folk.

Med en gang man begynner å møte litt på de samme menneskene på flere arrangementer, er det lettere å komme i snakk og bli kjent. Etter de første to ukene, var vi klar for å begynne å reise litt, og når man begynner å snakke om å reise, da slenger folk seg med. Og vips, så var vi en gjeng på ni stykker som ville på langhelg til Malaysia.

Det vi prøver å si, er at hvis man er blid og positivt innstilt, så er det å få seg nye venner i et utvekslingsmiljø ikke noe problem - og frykten for å føle seg ensom , bør absolutt ikke være en grunn til å bli hjemme i Norge. :)

 

Hilsen Karoline og Mathias
Emneord: National University of Singapore, NUS, informatikk, bachelor, interaksjon, Singapore, Bachelor i informatikk: design, bruk Av Karoline Helene Stark
Publisert 13. apr. 2014 07:57 - Sist endret 1. okt. 2015 10:31

God påske fra UiO!

Hei, Det høres ut som om dere har det godt både faglig og sosialt på NUS.Gleder oss til å høre mer! God påske fra MN International Office

Skrevet av: Ellen Kristine Grøholt

anonym@webid.uio.no - 14. apr. 2014 13:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere