Helgetur og reading week

Første turen vår ble til Montreal, innen slutten av januar var vi rastløse og fant en pakketur med tog, hotell og museumspass. Til tross for feber og -20°C så hadde vi en utrolig fin helg.

Første inntrykket var “Men det er jo masse høye bygninger her jo” uten å tenke over det hadde vi trodd at Montreal skulle være en søt liten europeisk by. Feil. Til gjengjeld så hadde byen alt å by på, til og med konsert med et av Jonas favoritt band.Fredagen gikk til å orientere seg i byen og finne ut hva vi hadde lyst til å gjøre.

På kvelden tuslet vi rundt uten mål og fant de underjordiske kjøpesentrene. Jeg hadde vel trodd at jeg skulle føle at jeg var under jorden, men det er jo et kjøpesenter som alle andre, bare at man er 3etg under bakken i stedet for over. Vi vimset litt etter å ha spist middag, også på andre siden av et lyskryss så er det inngangen til et konsertlokale, klassisk amerikansk med store svarte bokstaver på hvit opplyst bakgrunn. Og hva står det der? At Jonas yndlings band spiller lørdag kl 20.00, vi fikk billetter og jeg reiste rundt i Montreal med en lykkelig gutt de neste 48t.
Så lørdag morgen var det opp og spise croque monsieur og kakao til frokost før vi tok t-banen til OL-stadion, biodomen og botanisk hage. Botanisk hage var dekket av snø og drivhusene var stengt, OL-stadion ser litt kulere ut fra luften enn fra bakken, men biodomen var utrolig kul! Det er fire forskjellige biosfærer, tropisk, kanadisk skog, fuglefjell og kanadisk sjø. Det var veldig gøy med fugler, aper og aligatorer i den tropsike avdelingen og høydepunktet i den kanadiske skogen var uten tvil oter og bever. Som eneste voksne uten tilhørende barn hadde vi fortsatt unger løpende mellom beina våre og hadde det minst like morsomt som dem.
Kalde etter en tur i botanisk hage så var det himmel å finne en grusplass med vogner som solgte taco, kakao og ikke minst donuts med smeltet sjokolade og marshmellows. Uten tvil det mest klissete jeg har spist, men også veldig godt! Til gjengjeld så har jeg fortsatt ikke smakt på Poutine, som visstnok er en tradisjonell fastfood rett, bestående av stekt potet, skysaus og smeltet ost. Det høres jo ikke veldig godt ut?
Etter å ha fått i oss lunsj og skiftet til varmere klær var vi klare for Fête de Neiges. En vinterfestival som besto mest av å ha det gøy i snøen. Man kunne lage isskulpturer, se forestillinger, sitte i hundeslede og ikke minst, ake!
 
 
Søndag så måtte vi en tur innom teknisk museum, som ligger i den veldig fine gamle delen av byen nede ved havnen, og som hadde en musikkutstilling som vi brukte resten av dagen på før toget gikk. Det var veldig gøy, for man hadde hver sin tablet som ble aktivert på de forskjellige postene også kunne man høre lydklipp og forklaringer på lydfenomener og ikke minst lage sin egen sang!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Reading week er en uke fri hvor det er meningen at man skal lese til midtveis eksamner osv., men det er jo selvfølgelig også den beste tiden å ta seg fri på da man ikke går glipp av undervisningen som er mer eller mindre obligatorisk i alle fag. For oss så ble det roadtrip Ottawa-Toronto-Niagara Falls. Jeg skulle nesten ha skrevet et helt innlegg bare om Niagara Falls, men får ta det i rekkefølge.
Det er forresten ikke bare bare å leie bil, spesielt ikke hvis man er under 25. På nett så er det ingen som klarer å si deg hva den totale prisen kommer til å bli, og er du under 25 er det 10-15$ ekstra dagen også må man jo selvfølgelig betale forsikring som for oss ble 100$ for en uke. Sååå litt dyrere enn forventet, men veldig gøy med egen bil og kunne ta ting i sitt eget tempo.
Vi prøvde å kjøre “scenic route” fra Kingston til Ottawa, men det var vanskeligere enn vi hadde anntatt, og plutselig var vi i Ottawa uten at vi visste hvor vi var. Det var strålende sol og vi bestemte oss for å gå rett til “verdens lengste naturlige skjøytebane” 7,8km og endte opp med å gå oppover den et par kilometer. Vi hadde kommet til riktig tidspunkt til Ottawa også, for som i Montral så var det nå vinterfestival her. Det var utrolig god stemning på isen med store og små på skøyter og forskjellige matboder langs kanalen. Det gikk en gratis shuttlebuss tilbake til sentrum og i en park der så var det utstilling av isskulpturer og diverse utkledde folk og igjen selvfølgelig matboder og utdeling av varm drikke. Vi bestemte oss for å sette oss ned for å spise og gikk til den delen av byen som heter Byward market som er kjent for å ha god mat.
På kvelden så gikk vi gjennom Mayor’s Park og opp til Parliament Hill hvor de har den kuleste fontenen jeg har sett så langt som turist, den var laget med parafin og flammer i stedet for vann. Utrolig kult! Og selv om Parliament Hill bare er toppen av en bakke med noen gamle bygninger så var det veldig fint!
På søndag dro vi til Canadian Museum of Civilisation og et veldig stort kunst museum. Jeg innser at man lett kan bruke en dag på hver av de. Det var en utrolig flott utstilling om indianere i det første museumet, og etter et par timer i kunst museumet så hadde vi fått så mange inntrykk at vi ikke kom oss opp i 2. etasje. Så da satte vi oss i bilen og kjørte over i Gatinau National Park i Quebec provinsen og gikk tur i snøen. Vi skjønte ikke helt hvor det var vi fikk lov til å gå for å ikke gå i skisporene og igjen var det Ekstremt dårlig skiltet, men det ble i hvert fall en liten gåtur før vi satte oss i bilen og kjørte 3t hjem igjen til Kingston for å lade opp før vi dro til Toronto mandag morgen.
Visstnok så er det eneste man ser på vei til Toronto, et stort eple. Vi møtte en omkjøring og så ikke eple eller fikk kjøpt eplepai som vi hadde blitt anbefalt. Da vi endelig kom til Toronto så kalrte vi også å kjøre oss bort, men fant Norway street som var litt kult. For uken fikk vi bo hos familien til den ene i kollokviet til Jonas og det var utrolig hyggelig, og siden 18. februar tydeligvis er Family Day så ble det obligatorisk middag med bestemoren deres.
Topp tre listen fra Lonely Planet for Toronto er 1-CN tower 2-Eaton shopping centre og 3-Royal Art Museum of Ontario. Så vi dro opp i tårnet som er ganske turist rippoff men det er jo alltid gøy å komme seg opp og se utover byen, og de hadde veldig god sjokoladekake! Hvis jeg skal tilbake dit igjen så tror jeg det hadde vært kult å prøve omvisningen i tau utenpå tårnet! Kjøpesenteret hadde vi bestemt oss for å ikke dra innom, men da vi hadde fått nok av museum i Montreal og Ottawa så ble vi dratt inn i kjøpesenteret en hel dag.
Heldigvis jobbet vi litt hardere for å være flinke turister dagen etter og kom oss både til St. Lawrence Market, som er et innendørs matmarked ( tilknyttet bondens marked på lørdager) og ikke minst til the Destillery district. Det er lett å gå forbi eller ikke gidde å komme seg dit, men det var veldig fint å gå der, for utenom kafeer og restauranter så er det også kunst attelierer. Vi kom oss også innom Kensington Market, det er et område som ligger på grensa til Chinatown og som skulle ha kule vintage butikker og gode kafeer, men hele området har tydeligvis sett sine bedre dager, og jeg tror det er ganske mye koseligere der om sommeren.
 
 
Niagara Falls! Jeg hadde ikke gjort leksene mine på hva jeg kunne forvente meg av dette stedet med de to fossene. Folk hadde jo sagt at det er en veldig rar by, men ingen hadde sagt at det var Tusenfryd i by form. Det var bowling og minigolf og spill automater, casino, et opp-ned hus, legoby og Frankenstein hus. Rett og slett en by perfekt for russetid og utdrikningslag.
Jonas og jeg valgte å gå bort til Horse Shoe Falls som er på den kanadiske siden av grensa og lekte oss med kamera en god stund der. Jeg vil absolutt anbefale å dra dit på vinteren, ikke bare for å unngå mengden med turister, men også fordi det er utrolig kult med rim på trærne og isflak i elven.

 

Emneord: Ferie, Niagara falls, Ottawa, leiebil, reading week, Canada, MENA, Toronto, helg, Montreal, Queen's University, bachelor Av Live Karine Næss Killingland
Publisert 4. apr. 2013 18:26 - Sist endret 1. okt. 2015 10:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere