Veien til Auckland og førsteinntrykk

There, Reisen og de første to ukene her nede! 

Kia Ora! Velkommen til utvekslingsbloggen min! De neste 4 måndene kommer jeg til poste om studentlivet i Auckland. Jeg tar to psykologi emner, computer systems og information visualization. Forhåpentligvis får jeg også tid til reiser mellom alt skolearbeidet. 

Etter 30 timers reise med fly tilbake og frem i tid ankom Auckland. Jeg har egentlig ikke noe imot å fly, men 30 timer var litt mye selv for meg! Flyet jeg tok fra London til Hong Kong ble 40 minutter forsinket. Noe som førte til at jeg kun hadde 40 minutter på å komme meg gjennom sikkerhetskontroll til gaten min. Jeg rakk boarding og tilbrakte omtrent 30 minutter på flyplassen. Det var kortere tid enn kofferten min som ikke rakk flyet og ble værende igjen i Hong Kong. Fantastisk start. Heldigvis var den ikke borte og en dag senere fikk kofferten min levert på døra. Mye bedre enn å skulle drasse en 26 kg koffert gjennom Auckland. '

Selv om jeg ikke søkte før november fikk jeg i slutten av januar tilbud om å bo i parnell student village. Studentboligene er litt forskjellige fra de hjemme i Norge. De er dyrerer enn boliger privatmarkedet i Auckland. Hjemme i Norge er studentboliger ett billigere alternativ. Jeg deler bolig med fire andre studenter, tre fra New Zealand og en fra USA. Vi bor i ett rekkehus med 3 etasjer og har vært vårt rom. Det koster meg omtrent 5500 kroner i måneden. Selv om prisen er noe høyere enn privat er det helt klart verdt det. PVS huser rundt 80 studenter. Vi er en god blanding av internasjonale og lokale studenter. Ifølge de andre her er PVS den koseligste studentbyen. De andre studentbyene er stor grad leiligheter i blokker man deler med 3 andre. 

Vi blir passet på av 3 residents assistant som også bor i studentbyen med oss. De sier ifra om noen bråker for mye etter 22, hjelper folk med å flytte inn og arrangerer sosialt opplegg for oss som bor her. Jeg har blitt med på bowling, BBQ og explore your area, som var en slags scavenger hunt der vi skulle ta bilder rundt omkring i nærområdet. I leiekontrakten vi fikk virket det som de skulle være ganske strenge på festing og alkoholdrikking. Det er de i praksis ikke, hovedreglene er at man må søke om å få ha fest og da må man også servere mat. (Holder med litt potetgull) Hvis man ikke har søkt om å få ha fest blir man bedt om å dra ut på byen etter 22 eller roe det ned. Noe som er ganske fair med tanke på studenter som prøver å sove etter 22. 

Jeg har nå vært i Auckland i to uker uke. På den tiden har jeg begynt å føle meg hjemme her. Auckland minner mye om Oslo i størrelse og jeg bor såpass sentralt at jeg kan gå 30 minutter ned til sentrum. Universitet ligger 20 minutter unna, og skoleveien går gjennom Domain park. Den tiden jeg har vært her har jeg fått med meg Lantern festival som var kinesernes feiring av det nye året! Som dere kan se hadde de masse stilige lanterner. De hadde også flere boder hvor de solgte asiatisk mat. Jeg ble også med Ansa på gåtur opp til Mount Eden. Ett vulkankrater du får utsikt over hele byen fra! 

Mount Eden

Parnell skal være ett av de litt finere områdene i Auckland. Vi har massevis av kaféer i nærområdet og en chocolate boutique som selger sjokoladedrikker, te og kaker. Det er heller ikke mangel på restauranter i nærområdet om prisene for middag ligger litt under prisene vi har hjemme. (mellom 50-100 kroner for middag) Matbutikkene ligger lenger unna enn jeg hadde trodd! I stedet for å ha minst en liten matbutikk på vært eneste gatehjørner har de supermarkeder. Massevis av spennende varer å velge mellom, eneste ulempen er at det tar meg 20 minutter å gå til nærmeste supermarked. Blir fort en løpetur hjemover om jeg har kjøpt iskrem eller frossenvarer!

Ellers har jeg brukt tiden på å utforske universitetsområdet, bussruter og gått på mine første forlesninger her. Nivået på undervisningen virker ganske likt som på UiO. Eksamen er litt forskjellig siden ofte ikke teller mer enn 40-50%. Resten av karakteren baseres på assignments man gjør underveis. De fleste foreleserne her er dyktige formidlere. Noe som gjør fagstoffet intressant og forelesningene verdt å gå på. Blir spennende å se hvilket nivå assignments ligger på! 

Cheers
Mette

Sauer og andre gårdsdyr

(Sauer og andre gårdyr, ikke sett noen ekte sauer enda) 

Emneord: Informatikk, Auckland, Psykologi, Design bruk og interaksjon, Utveksling, New Zealand, University of Auckland
Publisert 9. mars 2016 12:50 - Sist endret 20. feb. 2019 11:12

Dette var moro å lese, fortsatt lykke til.

Anne Aaen-Stockdale - 21. mars 2016 13:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere