Eksamen, besøk og Innsbruck

Min tid her i München går virkelig mot slutten. Onsdag neste uke reiser jeg hjem! Det preger jo også hverdagen en del nå. Er flere av mine nærmeste her som alt har dratt, så det har blitt mange avskjeder og en del mimring. Har jo mange gode minner, og føles uendelig lenge siden jeg kom hit i september og var veldig forvirret. Jeg viste ikke hvor jeg skulle bo, og viste ikke alt jeg kom til å oppleve. Nå har jeg besøkt Neuschwanstein og Dachau konsentrasjonsleir, vært tilbake i Amsterdam og Salzburg, vært i Düsseldorf, Verona, Stuttgart, Frankfurt og Innsbruck. Og vært fire dags-turer og to helger i alpene. I tillegg har jeg blitt godt kjent med München, fått masse nye venner og blitt ganske ok i tysk. Jeg ble jo bedt om å skrive denne bloggen så kanskje flere vil vurdere å dra på utveksling, og dersom det fremdeles er noen tvil så anbefaler jeg det, VELDIG!

Forrige fredag hadde jeg eksamen. Jeg følte jeg var godt forberedt, men eksamen var utrolig lang, så er veldig usikker. Min tyske venninne sa de mer tester om vi kan jobbe under stress. Eksamen var ikke spesielt vanskelig, men hadde kun to timer på noe jeg gjerne skulle hatt fire timer på. Uansett veldig deilig å være ferdig.
 
Mandag før eksamenen min kom Christoffer på besøk igjen. Ble mye lesing de første dagene, men fant på ting på kveldene. Fredag etter eksamenen min dro vi til Innsbruck. Var der fram til søndag. Hadde to fantastiske dager på ski. På lørdag snødde det litt og det var litt tåke, men hadde det gøy likevel. Likevel var det noe helt spesielt på søndag. Da hadde vi strålende sol og blå himmel og vi kunne både se bakkene, men også det fantastiske landskapet bedre. Kjørte masse kuler og mellom løypene og hadde det veldig gøy. Er mange innlegg rundt Innsbruck, men vi dro til det vi fikk høre var det største. Tok gratis skibuss dit, tok ca 30 min. Innsbruck er også en veldig koselig liten by. Jeg synes det var fint å bo der, for da hadde vi flere ting å velge mellom da vi dro ut på kveldene. Mandag og tirsdag ble det studier igjen, men onsdag denne uken tok vi en tur til Neuschwanstein slott. Det er det slottet Disney slottet er basert på. Ligger litt utenfor München. Jeg var der i september, men Christoffer ville gjerne se det (noe jeg skjønner veldig godt). Vi hadde en veldig fin dag, og var ganske annerledes nå med masse snø enn da jeg var der i september og vi badet i innsjøen nedenfor. Christoffer dro hjem på torsdag.
 
Her er meg i bakken på søndag.
Christoffer og meg i bakken.
Neuschwanstein slott.
 
 
Nå jobber jeg en del med masteroppgaven. I tillegg prøver jeg å få sett flest mulig en siste gang før jeg drar. I dag skal jeg på siste festen. Før festen skal det være en slags matlagingskonkurranse. Så de som vil kan lage noe også kan andre komme og smake og stemme dersom de betaler litt. Jeg skal lage tortillas sammen med en spansk vennine. Tror det blir bra. 
 
Emneord: Innsbruck, Tyskland, München, Ludwig-Maximilians-Universität München, modellering og dataanalyse, Alpene, besøk, eksamen, LMU, master Av Rebecca Wiborg
Publisert 16. feb. 2013 05:57 - Sist endret 1. okt. 2015 11:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere