Funnet bolig!

 Nå har jeg akkurat kommet hjem etter en dagstur til Salzburg og tenkte jeg skulle skrive litt mer om hvordan livet er her i München.

Som jeg nevnte i forrige innlegg har det vært mye styr angående dette med bolig. Av og til klarer vi nesten ikke å prate om annet. Nå har jeg vært så heldig at jeg faktisk har funnet meg et sted å bo! Det er en gammel og sjarmerende leilighet i nærheten av Josephs kirke og Josephs plass bare 10-15 minutter å gå fra universitetet og kanskje 30-40 minutter å gå fra sentrum. Rommet mitt er lite (kanskje 8 m2), men har hems med seng så føle sikke så lite. Det er et ektepar som eier leiligheten og de leier ut to av rommene fordi barna deres har flyttet til Paris for å studere. Så er en tysk jente som leier det andre rommet. Hun virker veldig hyggelig, men har ikke snakket som mye enda. Har ikke møtt kona enda, men han er i alle fall veldig hyggelig. Begge jobber med film, lager dokumentarer og slikt. Område leiligheten ligger i er veldig hyggelig, så er veldig fornøyd. Er utrolig deilig å ha et sted jeg faktisk kan bli, gjør at jeg kan gjøre dette rommet til mitt eget.
Så det er definitivt det viktigste som har skjedd siden sist. Ellers er det sosiale veldig bra. Klassen min er utrolig koselig og det skjer noe nesten hver dag. På fredag laget spanjolene Sanpria fest, det var veldig bra. Tyskkurset vårt inkluderer også noen felles utflukter, noe jeg synes er veldig bra. Sist helg var vi i Neuschwanstein, bedre kjent som «The Disney castel», vi hadde fantastisk vær så ble en veldig bra tur. Fredag denne uken var vi i Dachau som var den første konsentrasjonsleiren og som ligger rett utenfor München. I dag var vi som nevnt i Salzburg. Igjen har vi hatt fantastisk vær så har kost oss veldig.
Neste helg starter Oktoberfest og det gleder vi oss selvfølgelig veldig til. På torsdag var jeg og tre andre ute for å kjøpe den klassiske kjolen kalt Dirndl. Jeg fant en jeg er utrolig fornøyd meg, gleder meg allerede veldig til å bruke den. 
Får dessverre ikke til å lime inn bilder, men skal finne ut av det og legge ut et innlegg fult av bilder.
 
Emneord: Bolig, Tyskland, Ludwig-Maximilians-Universität München, München, LMU, master, modellering og dataanalyse Av Rebecca Wiborg
Publisert 16. sep. 2012 20:21 - Sist endret 1. okt. 2015 11:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere