Mer om min hverdag i München

 Nå sitter jeg på lesesalen i München. Klokken er kvart over 11, det er fredag og jeg er ikke så motivert akkurat nå, så da tenkte jeg det passet bra å blogge litt. Jeg har funnet en lesesal i hovedbygningen jeg liker veldig godt, rommet er stort og lyst, man har god plass og det er veldig stille. Det eneste er at man ikke får ta med seg sekken inn, den må låses inn i skap utenfor, men sånt venner man seg til. Studiehverdagen er jo absolutt her, likevel koser jeg meg fremdeles, vi er flinke til å finne på ting i helgene og på ettermiddagene.

For to uker siden dro jeg og en norsk venninne til Verona i Italia. Er bare fire timer å kjøre fra München. Finnes en nettside der folk som skal kjøre fra et sted til et annet kan legge ut hvor mye plass de har i bilen og hvor mye det vil koste deg å sitte på, så kan du ringe de og booke en plass. Har gjort dette både tur retur Berlin og Verona nå. Funker veldig bra og man sparer veldig mye på det. Verona er en liten, utrolig koselig italiensk by, perfekt for en helg.  Vi kom dit på fredag i seks tiden, etter at vi fant frem til bed&breakfasten vår (som lå midt i gamlebyen), dro vi og spiste på et sted der de serverte helt fersk pasta før vi dro og tok noen glass rødvin på en veldig koselig bar. Dagen etter gikk vi mye rundt, var i en kirke, i arenaen (lignende Colosseum i Roma) , og vi gikk opp til en høyde og fikk utsikt over byen, ble også litt shopping. Det regnet av og på hele dagen, men var ikke sånn at vi ble veldig våte. Var også ganske varmt (15-16 grader), så spiste faktisk lunsj ute. På kvelden spiste vi på pizzeria med en vi ble kjent med der vi bodde. Etterpå ble det igjen rødvin på et par forskjellige seder. Lørdag var en utrolig fin dag. På søndag hadde temperaturen falt med ti grader og det regnet mye mer, så da ble vi ganske kalde. Gikk mer rundt og var også på en fotoutstilling med bilder fra Italia fra 1930-1960. På tross av dårlig vær hadde vi en utrolig fin tur.
Forrige helg ble jeg i München, men på lørdag tok vi en dagstur til Alpene. En kamerat hadde fått låne en bil, så vi var fire stykker som kjørte til et sted ca en time fra München og så gikk vi på tur. Gikk i ca seks timer, og var utrolig fint. Denne angen var vi utrolig heldige med været, var kaldt, men sol. Spesielt en jente fra flate Finland var utrolig imponert, men jeg synes også det var utrolig fint. Neste gang jeg drar til alpene håper jeg likevel det blir med ski på bena.
Så det var litt om de siste to helgene mine. På hverdagene er det som nevnt mye skole. Det eneste jeg synes er litt kjipt er at jeg sitter mye alene og leser. Jeg er vant til å sitte på masterlesesal med mange andre rundt meg i samme situasjon, men nå sitter jeg mye alene. Prøver for det meste å spise lunsj med noen da. Møtte en jente på oktoberfest for eksempel. Hun vil lære norsk. Så nå møtes vi og spiser lunsj hver onsdag også lærer hun meg tysk og jeg henne norsk.  Det er veldig koselig og det er bra å få praktisert. På ettermiddagene er det ofte noe som skjer. Enten at vi spiser middag sammen, eller at vi drar et sted og tar noe å drikke. I går og på torsdag for  to uker siden var vi på pub quiz. Det var veldig gøy.
En annen ting jeg tenkte å skrive litt om er tysken. Den har bedret seg, men går ikke like lett som jeg hadde trodd. Har tyskkurs mandag og onsdag kveld hver uke, i tillegg prøver jeg å øve litt alene hver dag. Har et tyskkurs på ipoden som jeg hører på, i tillegg ser jeg av og til film dubbet til tysk, prøver å lese litt i avisen osv. Med vennene mine her skriver jeg nesten alle smsene på tysk også.  Jeg har jo forelesninger på engelsk og nesten alle vennene mine er internasjonale og da blir det mye engelsk, men håper jeg likevel klarer å plukke opp nok til at jeg virkelig føler meg trygg om en måned.
Føler dette innlegget blir litt usammenhengende, men det får være. Denne helgen skal jeg forresten til Stuttgart. I går kveld kom Christoffer hit og i ettermiddag drar vi dit sammen. Er bare to timer unna München. Det gleder jeg meg til. Er utrolig deilig å ha Christoffer her. Gleder meg veldig til å vise han byen min neste uke. Er jo utrolig fint her, og blir utrolig gøy når han får sett alt det jeg snakker om på skype.
Får også besøk av foreldrene mine, de kommer om to uker, og storesøsteren min som kommer i desember. Det blir også veldig stas.
 
Siste jeg tenkte å skrive var en liten liste med ting jeg liker med utvekslingen min i München. Ble litt inspirert av bloggen til lillesøsteren min som er på utveksling i usa:
-          Været. Jeg føler sola skinner hver dag. Det er ikke helt sant, men det er ekstremt lite regn.
-          Nabolaget mitt. Er så koselig rundt der jeg bor.
-          De andre utvekslingstudentene, er utrolig mange koselige folk.
-          Priser. Alle andre sier det er dyrt her, men jeg som norsk synes det er billig. Du får en helt ok vin for 3 Euro!
-          Lesesalen jeg sitter på nå.
-          Bygningene. Er så mange flotte bygninger her, er så gøy å sykle rundt å se seg om. Er noe helt annet en Oslo.
-          Englischer Garten og området rundt Isar. Englischer Garten er en kjempestor park og Isar er elven som renner gjennom München. Det er veldig fint å løpe eller gå tur i Englischer Garten  og stiene som går langs Isar.
-          Oktoberfest må jo nevnes, selv om det er ferdig nå.
-          At man er midt i Europa og kan komme seg til både Verona, Praha, Wien og andre byer på bare 4-5 timer.
-          At alpene er så nære. Jeg håper virkelig jeg får tatt en tur og stått på ski før jul. Jeg ble invitert med denne helgen, men kunne ikke pga Stuttgart, men håper på nye muligheter en annen helg.
-          Akkurat nå liker jeg også veldig godt at Christoffer er her.
Kommer sikkert på flere ting senere.
Om det er noen spørmål er det som sakt bare å spørre. Legger ved et bilde av Isar.
Rebecca.
 
 
Emneord: Stuttgart, Verona, Ludwig-Maximilians-Universität München, LMU, Alpene, München, besøk, Tyskland, master, modellering og dataanalyse Av Rebecca Wiborg
Publisert 9. nov. 2012 12:29 - Sist endret 1. okt. 2015 11:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere