Min hverdag, Alpene og Frankfurt.

Så det har dere en liten oppdatering på hva jeg har drevet med de siste ukene. Om en time lander Helene. Gleder meg veldig. Hun blir her til søndag. På mandag drar jeg hjem til Norge. Gleder meg veldig til det også

Hei igjen! Nå sitter jeg og venter på besøk igjen. Denne gangen er det store søsteren min Helene som kommer på besøk. Hun lander om litt under to timer så tenkte dette var en fin anledning til å skrive litt om hva jeg har drevet med de siste ukene.
Jeg innser at på denne bloggen blir det mye skriverier om alt turer og andre morsomme ting og mindre om hverdagen min. Det er fordi jeg føler at hverdagen min er ganske uinteressant for alle andre, men for å ha sakt det slik går for eksempel en vanlig dag. Jeg står gjerne opp rundt kl 7. Så spiser jeg frokost. Da møter jeg gjerne på hun andre som bor her, men hun er gjerne ute av døren kvart over 7 og hun kommer gjerne ikke hjem før 7-8 på kvelden, så hun ser jeg så å si aldri. Jeg vet at hun jobber og trener, men er litt usikker på hva annet hun driver med. Han andre som bor her er han som har leiligheten. Han er filmregissør og har derfor en varierende timeplan. Ofte står han opp litt etter meg og jobber til sent. Han jobber også ofte i helgene og han reiser også mye. Familien (kona + to barn) bor i Paris fortiden. De ville at barna skulle lære fransk, men siden han har jobb her kunne han ikke bli med. Uansett, han har vært der å besøkt de et par ganger også. Så generelt er det ganske stille i leiligheten. Jeg er jo ikke så mye hjemme heller. Litt over 8 pleier jeg å være ute av døren. Før syklet jeg, men nå er det masse snø så da går jeg til universitetet. Jeg bor i et koselig nabolag så det er ganske hyggelig. Har en «lær deg tysk» cd som jeg hører på mens jeg går. Ja, jeg går og repeterer høyt det de vil at jeg skal si. Hvis det er folk rundt meg snakker jeg litt lavere! Så sitter jeg på lesesalen X antall timer. Ofte møter jeg noen som jeg spiser lunsj med. For eksempel møter jeg tandem partneren min hver uke. Hun skal på utveksling til Trondheim så da snakker vi først tysk og deretter norsk. På tirsdager og fredager har jeg forelesning og på mandag og onsdag mellom 6 og halv 8 har jeg tyskkurs. På kveldene skjer det som sakt diverse, gjerne en middag. Vi er jo en gjeng som møtes minst en gang hver uke, men møter gjerne andre også. Prøver også å få trent litt. Siden studentidretten er veldig langt unna blir det stort sett løpeturer eller styrke på rommet. Nå har noen funnet et billig treningssenter i nærheten her så skal melde meg inn der i januar. Så det er hverdagen min. I helgene har jeg så langt gjort utrolig mye morsomme ting synes jeg. Er veldig glad jeg har møtt andre folk som er like glade i å reise og finne på ting som meg! De siste to helgene er intet unntak.
Helgen etter at foreldrene mine var her dro jeg til de Østerrikske alper med fem andre. Tre av de jentene er skiinstruktører og har vært der mange ganger. De klarte å finne en utrolig billig og fin leilighet. Vi var to fra Chile, en fra Nederland, en fra Spania, en fra Estland og meg. Vi tok tog til Zell am See i Østerrike. Der hadde vi leilighet. Sto på ski lørdag og søndag. Siden det er ganske tidlig var det kun mulig å stå et sted som heter Kaprun. På lørdag hadde vi strålende vær. Var utrolig vakkert. Var sykt mye folk i bakkene da. Har aldri opplevd at det har vært så fult før, men vi koste oss likevel. På søndag var det dårlig vær, men da også færre mennesker. Fikk en tur som tok sikkert 10-15 minutter i pudder snø. Det gjorde hele turen for meg! Vi var en utrolig fin gjeng, så gleder meg til flere turer etter jul. Må også nevne at vi hadde fantastisk service der vi bodde. Da vi kom til togstasjonen på fredag fant vi ut at vi måtte dra opp til et hotell for å hente nøkkelen og det var ganske langt unna. Vi ringte dem og da sa de at det var ikke noe problem, de kunne komme ned og hente oss. 10 minutter etter kom en stor bil hentet oss og bagasjen og kjørte oss til hotellet og deretter ned til leiligheten igjen. På søndag før vi skulle i bakken kom de ned og hentet bagasjen vår. Og da vi kom tilbake fra bakken kom de ned til togstasjonen og leverte den til oss! Dette kostet ingenting ekstra. Jeg var helt sjokkert! Vi hadde en ren og fin leilighet og betalte 13 euro natten per person! Uansett, veldig fin helg. Gleder meg til å dra tilbake.
Forrige helg var jeg med på en arrangert tur til Frankfurt. En organisasjon som heter Mensa, organiserer masse ting for utenlandsstudenter. eR veldig bra og alltid veldig billig. Ikke for å skrive om priser hele tiden, men vi betalte for eksempel 65 euro for buss tur-retur Frankfurt. Hostel to netter, to frokoster, to middager og gratis inngang på to fester og et museum. Var en veldig koselig tur. Jeg dro med en jente som heter Kati fra Estland som jeg kjenner veldig godt, i tillegg kjente hun godt en jente fra Finland som heter Ina. Vi ankom rundt 2 på fredag. Så vi gikk en liten tur i byen, men snødde mye så ble litt kalde. Etterpå var det felles middag og deretter dro vi ut. Var utrolig bra musikk på utestedet, så danset og hadde det veldig gøy. På lørdag bestemte Kati, Ina og jeg oss for å ikke bli med på de organiserte aktivitetene, vi ville gjerne se byen. Så isteden dro vi på en 4 timer lang guided gå tur, så vi fikk sett det meste av Frankfurt. Frankfurt er ikke den vakreste byen jeg har vært i, likevel likte jeg det veldig godt. Var utrolig heldige med været, var kaldt, men strålende sol. På lørdag kveld var det nytt vors og fest. Vi var en veldig bra gjeng. Så var veldig gøy. På søndag dro vi tre på Goethe museet (han er født i Frankfurt) i tillegg dro vi opp i en av de mange skyskraperne i Frankfurt. Det snødde masse, så vi så nesten ingenting, men var gøy likevel. Frankfurt er kjent som den storbyen i Europa med skyskrapere. 8 av de 10 høyeste bygningene i Europa er i Frankfurt. Etter dette dro vi hjem.

 

Hele gjengen som dro til Østerrike.

Ganske fin vær på lørdag!

 

Ina, Kati og meg på julemarkedet i Frankfurt.

Emneord: Alpene, Frankfurt, LMU, master, Tyskland, München, Ludwig-Maximilians-Universität München, modellering og dataanalyse Av Rebecca Wiborg
Publisert 14. des. 2012 18:05 - Sist endret 1. okt. 2015 11:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere