Første blogginlegg

Ja som tittelen sier så er dette første blogginnlegg.

Mitt navn er Sebastian jeg studerer på programmet Matematikk, Informatikk og Teknologi ved Universitet i Oslo. Kort fortalt er dette matematikk linja til matematisk intitutt ved UiO. Videre har jeg valgt retning mekanikk, og da spesielt fluidmekanikk. Hvor vi arbeider i grensesjiktet mellom matematikk og fysikk å ser på forskjellige fysiske fenomener og forklarer de ved hjelp av matematikk. For å slippe å si alt dette pleier jeg å si at jeg går ingeniør. For ingeniører i dette feltet lærer ca det samme. Men samtidig ikke...

Jeg skriver denne bloggen fordi jeg er på utveksling i Nederland, nærmere bestemt Utrecht, og fordi jeg har blitt lovet av universitetet et gavekort på 500 kronasjer hos akademika! Er fortsatt litt usikker på om jeg kun trenger å skrive et blogginlegg for å cashe den premien. Jeg har blitt informert om at bloggen ikke kan ha innhold som omtaler ulovlige handlinger(av Norsk lov vel å merke), og som er støtende. Så der røk nok hele basisen for en interessant blogg. Så alle dere som skal på ferie til Amsterdam, og søker noen tips, kan lukke fanen.

Jeg dro på utveksling av samme grunn som alle andre, nye venner, nytt sted, ferie, komme seg bort, alle de tingene der. Ville som de fleste surfe i Australia, men professoren min mente de var alt for "laid back" der nede og at min intelligens og akademisk validitet ville bli korrumpert. Så da ble det Utrecht. De ligger i skrivende stund på 57. plass, av 23887, på shanghai rankingen over de beste universitene i verden. Hvor UiO ligger på rundt 70. Hvor mye disse rankingene virkelig betyr er en annen sak. Så dette var grunnen til at jeg søkte samt mange lovord om gjestfrihet og hygge om det nederlandske folk. Og det faktum at ingen andre drar hit. Jeg er i siste semester av bachelor, og har posisjonert meg slikt at jeg kun har 20 studiepoeng igjen. Hvor av 10 er obligatoriske. Dette valget gjorde jeg for å kunne ha frihet her nede og ikke sitte nedgravd i matematisk bevisføring hele semesteret. Jeg tar et fag på master nivå, partielle differential ligninger, som for øyeblikket er helt umulig, og jeg ligger å kaldsvetter om natta i tanken på eksamen. Også tar jeg et fag på bachelor nivå som heter klima dynamikk. Som er et lese-realfag. Hvor man leser masse om klima.

Nok om kjedelig skoleting. Jeg bor i et studentkomplex, hvor det bor sikkert 2000 studenter. Her er det egen bar som er åpen hver dag, og hvor ølen koster rundt 2 euro fra fat. Ellers er det som regel en eller annen fest hver dag, hver uke, i leilighetene her. Jeg bor med 2 andre, hvor vi deler kjøkken og bad. bla bla de er hyggelige. Utrecht by er helt fantastisk, den ligger 20 min med tog fra Amsterdam. Det er en nokså liten by, på størrelse med trondheim, med en stor andel studenter. Og helt uten turister, som er kjempe deilig. Med en så stor andel studenter, er det egne studentbarer og studentpriser overalt. Ellers så er det mye festing blant alle her virker det som. Spesielt utvekslings elevene. Til forskjell fra hjemme er det mye drikking i ukedagene, men folk virker litt bedre til å være fyllesyke her enn i Norge. Jeg sitter i skrivende stund å pleier en god skallebank, men gjør skole fordet. Ellers har jeg kjøpt sykkel og gjort alle de tingene man skal gjøre i nederland. Spise ost, sitte i en båt i en kanal og sånn.

Eneste som her kjipt her er at jeg er den eneste av exchange elevene som studerer matematikk. (Så det virker som at mangelen på matte og fysikk elever strekker seg også utenfor norske grenser.) Dette betyr at jeg er den eneste i klassen som snakker engelsk, som igjen betyr at læreren må snakke engelsk på grunn av meg. Som igjen fører til et lite hat mot han norske fyren.

Jeg ser de andre som skriver blogg her tar masse selfies. Det er ikke jeg så flink til. Men her er noe greier.

La til den eneste filmen som var liten nok som uio tillater.

 

 

 

 

Så del denne bloggen med alle du kjenner, så den kan bli kjent. Så jeg etterhvert kan tjene masse gryn på å ha reklamebannere for kalkulatorer og skrivebøker og sånn.

 

Sebastian

Vedlegg Størrelse
GOPR0011.MP4 15.88 MB
Emneord: Nederland, Universiteit Utrecht, Utrecht, Matematikk, Bachelor i matematikk, informatikk og teknologi Av Sebastian Gjertsen
Publisert 26. feb. 2015 18:33 - Sist endret 1. okt. 2015 10:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere