Svipptur til Boston


Alle deltagerene på iGEMs Giant Jamboree i Boston. Vi står et sted øverst til høyre.

Man må ikke legge fra seg alt man gjør hjemme selv om man er på utveksling. Man må heller ikke unngå å gjøre ting når man planleggere å dra. Jeg for eksempel har i hele vår, sommer og høst vært en del av UiO's iGEM lag. iGEM er en international studentkonkurranse i syntetis biologi der lag fra hele verden konkurrerer mot hverandre. I hele sommer har jeg derfor jobbet på lab med dette prosjektet og siden jeg dro til tyskland har jeg hjelper med å lage vår wiki side:  http://2014.igem.org/Team:UiOslo_Norway  som presenterer prosjektet og arbeidet vårt.
Konkurransen ble avsluttet i helga der alle lagene som deltok møttes i Boston for iGEMs Giant Jamboree og presenterte prosjektene sine for hverandre. 
Det var helt sykt! både å dra til Boston og å få være med på dette prosjektet.

Vi blogga under hele oppholdet (og under resten av prosjektet); http://uioslonorway.wordpress.com
Se flere bilder fra turen der :)


Vi bodde i 23 etasje og fikk starbucks kaffe på hotellet. Jeg er meget fornøyd med begge deler.

Konkurransen gikk over en langhelg og vi møtte utrolig mange morsomme og koselige studenter fra hele verden. Vårt prosjekt var ikke noe Grand-Prize vinner, men det var utrolig morsomt å se hva studenter og veiledere har fått til i løpet av året. iGEM er prestisje for universiteter over hele verden og det merkes på kvaliteten av prosjektene.
 


Vi var å så på MIT
 


Fortsatt på MIT

Mandag var konkurransen ferdig. Vinnerne ble kåret (Heidelberg og US-Davis) og alle var blide og fornøyde med helga For en herlig opplevelse!. Vi dro på shopping før vi tok flyet hjem. Jeg tok flyet med de andre fra Boston til Paris. Fra Paris tok resten av gjengen flyet til Oslo mens jeg hadde fly tilbake til Dusseldorf.  iGEM har vært en slitsom men en utrolig lærerik og morsom ting å være med på. Anbefales for alle studenter på MN (selvom du har tenkt deg på utveksling ;) )


Fortsatt god stemning på flyet hjem

Nå er jeg tilbake i Tyskland og hadde første dag på Universitete igjen. En venninne fra kurset jeg tar hadde bakt velkommen-hjem kake til meg - noe som gjorde at det ikke var så trist å komme hjem fra Boston alikevell. Dagen i dag var ganske hard med tanke på hodet mitt fortsatt er i Boston-tid; men planen er å legge seg tidlig i kveld og være i Dusseldorf-tidssone igjen i morgen. 
:)

Emneord: iGEM, master, Tyskland, Düsseldorf, Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf, Molekylærbiologi Av Vilde Olsson
Publisert 6. nov. 2014 19:02 - Sist endret 1. okt. 2015 09:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere