Aktuelt

Aktuelt og "I media" artikler der forskere fra Seksjon for geografi og hydrologi (GeoHyd) har bidratt. Listen er ikke fullstendig og noen oppslag er på engelsk.

Den oppgraderte droneinfrastrukturen ved Institutt for geofag ble åpnet med klipping rød snor av instituttleder Bernd Etzelmuller etter seminar/launch fredag 3. juni. Foto: Gunn Kristin Tjoflot, UiO
Publisert 10. juni 2022 11:00

Institutt for geofag var tidlig ute med å bruke droner i forskning og undervisning, og en oppgradering støttet av MN-fakultetet åpnes det nå opp for at andre forskningsmiljøer ved MN/UiO kan bruke tjenester i DroneLab@UiO. Offisiell åpning var fredag 3. juni.

Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi, på engelsk Centre for Advanced Study (CAS) holder til i Drammensveien 78, Oslo. Foto: Camilla K. Elmar
Publisert 9. juni 2022 14:21

Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi har tildelt prosjektet; "Friction and Fracture and the Onset of Geohazards (FricFrac)" støtte som CAS-prosjekt for 2023/24. Prosjektet er ledet av professorene Francois Renard, Institutt for geofag og Anders Malthe-Sørensen, Fysisk institutt.

Bildet kan inneholde: azure, organisme, gest, gjøre, kunst.
Publisert 6. apr. 2022 08:28

For første gang arrangeres sommerskoler i regi av universitetsalliansen Circle U. Temaene er demokrati, klima og global helse, og alle studienivåer og faglige bakgrunner kan søke. Sommerskolene er gratis. Frist: 29. april.

Nye medlemskap og akademiske verv for professorene Andreas Max Kââb og Joseph LaCasce fra 2022. Foto: Geir Holm/UiO, Collage: GK/UiO
Publisert 8. mars 2022 09:58

To professorer ved Institutt for geofag er nylig blitt oppnevnt til medlemskap og verv innen akademia. Joseph LaCasce er tatt opp i Norges Vitenskapsakademi for Polarforskning, og Andreas Kääb er utnevnt til et verv i Circle-U – et nettverk for europeisk universitetssamarbeid.