Aktuelt

Aktuelt og "I media" artikler der forskere fra Seksjon for geografi og hydrologi (GeoHyd) har bidratt. Listen er ikke fullstendig og noen oppslag er på engelsk.

Foredrag, fremside; Avrenning av smeltevann fra landbaserte isbreer til Barentshavet
Publisert 26. nov. 2020 13:36

Intervju med Louise Steffensen Schmidt (Arven etter Nansen), postdoc, Institutt for geofag, Universitetet i Oslo. Nylig presenterte hun sin forskning i foredraget: Variability in glacier meltwater runoff to the Barents Sea, på Arven etter Nansens 3. årsmøte, 10-12 november 2020.

Gender equality in academia: Progress or not? var både tittel på foredrag og et spørsmål som Knut Liestøl tok opp i sin presentasjon. Foto: Lena M. Tallaksen/UIO
Publisert 26. okt. 2020 15:43

Likestillingskomiteen ved Institutt for geofag inviterte nylig til seminar om kjønnsbalanse innen naturfag og geofag spesielt. Det var stor oppslutning om seminaret, som på grunn av Covid-19 gikk hybrid med mulighet for både fysisk oppmøte eller digital deltagelse.

UiB-studenter ser på skredet som gikk i Vassenden, Jølster, 30. juli 2019 sammen med representanter fra NVE. Foto: Mathilde B. Sørensen/UiB
Publisert 26. aug. 2020 09:58

Universitetene i Bergen, Oslo og Tromsø samler krefter for å styrke norske geofagstudenters kompetanse innen geofarer. Et nytt nasjonalt kurs starter opp nå i høst.

Forskning på jordkloden og klimaet er blant det som har gitt UiO en plass blant de beste. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Publisert 13. mai 2020 14:36

Forskere innen Earth & Environmental Sciences ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på UiO scorer høyt på Nature Index for 2020. Forskningen er nå rangert på 8. plass i Europa – og 3. plass i Europa utenfor UK.

Institutt for geofag, UiO
Publisert 23. des. 2019 13:18

Institutt for geofag får støtte til seks prosjekter fra Fri prosjektstøtte / FRIPRO programmet i årets tildeling fra Forskningsrådet. Dette ble klart 18. desember. I alt tre forskerprosjekter samt tre prosjekter i kategorien "Yngre fremragende forskere" får støtte i årets tildeling.

iearth.no – Centre for integrated Earth System Education
Publisert 12. des. 2019 13:21

I dag kom beskjeden, det nasjonale konsortiet iEarth får status som Senter for fremragende utdanning (SFU).  Konsortiet består av sentrale personer innan undervisning ved Institutt for geofag (UiO), saman med kolleger frå UiB, UiT, og UNIS; Svalbard. Dei ynskjer å verta internasjonalt leiande innan utdanning i geofag.

Bildet kan inneholde: vann, vaske, hånd, bein, automotive hjulsystem.
Publisert 29. juli 2019 13:18

Flere steder i India opplever vannmangel på grunn av at monumregnet har sviktet. En av de som har problemer, er den indiske storbyen Chennai. Satellittbilder viser at ett av vannreservoarene har forsvunnet på ett år. India er særlig sårbart for endringer i klima siden de har et overforbruk av vann, sier Lena M. Tallaksen, hydrolog og professor i intervjuet med Dagbladet tidlig i juli.

Mathew Domeier (til venstre) og Andreas Kääb på EGU General Assembly 2019 Vienna. Foto: Carmen Gaina
Publisert 26. apr. 2019 12:36

The European Geosciences Union holder årlig sin generalforsamling i Wien, Østerrike i april. Dette er den største konferansen for geovitere i Europa, og den dekker alle fagområder under den geovitenskapelige paraplyen. For 2019 mottok to forskere fra Universitetet i Oslo priser for sin forskning innen geovitenskap, henholdsvis innen geomatikk/remote sensing og geologi.

Prof. Andreas Max Kääb, Institutt for geofag får overrakt medalje og diplom av EGU, Wien; 8. april 2019. Foto: Bernd Etzelmüller/UiO
Publisert 9. apr. 2019 16:19

Wien 8. april: European Geosciences Union (EGU) overrakte professor Andreas Max Kääb, Institutt for geofag, hedersbevisningen "Louis Agassiz Medal" for 2019. Utmerkelsen tildeles forskningsinnsats som er "outstanding", og begrunnelsen fra EGU taler for seg selv.