Aktuelle saker

The University of Oslo Library with NGWM-conference banners: Hans Arne Nakrem/UiO
Published Jan. 17, 2020 3:34 PM

The 34. Nordic Geological Winter Meeting (NGWM20) was held 8-10. January 2020 at the University of Oslo. For the first time it was a own session for "Geoeducation" on the programme. With over 50 participants this was well visited. Here are some photos.

iearth.no – Centre for integrated Earth System Education
Publisert 12. des. 2019 13:21

I dag kom beskjeden, det nasjonale konsortiet iEarth får status som Senter for fremragende utdanning (SFU).  Konsortiet består av sentrale personer innan undervisning ved Institutt for geofag (UiO), saman med kolleger frå UiB, UiT, og UNIS; Svalbard. Dei ynskjer å verta internasjonalt leiande innan utdanning i geofag.

Forann Geologibygningen; frå venstre fyrstelektor Karianne Staalesen Lilleøren, Aners Mattias Lundmark og to studentar som begge er berørt av iEarth; Nora Sølverud (BSc) og Thomas Viken (MSc). Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 5. apr. 2019 15:12

Studia ved Institutt for geofag er gjenomgått og omstrukturert som ledd i InterAct-revisjonen av studier ved MN-fakultetet. No er eldsjeler ved instituttet i lag med tre andre aktørar i det nasjonale konsortiet iEarth, i ferd med å utvikle geoutdanninga meir. I april søkjer dei SFU-midlar.