
Få med deg inspirasjonsinnlegg og rollemodellinnlegg og møt bedrifter fra Oslo Cancer Cluster på den nye innovasjonsmøteplassen i regi av Veksthuset for livsvitenskap.
Få med deg inspirasjonsinnlegg og rollemodellinnlegg og møt bedrifter fra Oslo Cancer Cluster på den nye innovasjonsmøteplassen i regi av Veksthuset for livsvitenskap.
For første gang arrangeres sommerskoler i regi av universitetsalliansen Circle U. Temaene er demokrati, klima og global helse, og alle studienivåer og faglige bakgrunner kan søke. Sommerskolene er gratis. Frist: 29. april.
I 2017 skjedde det noe helt nytt på Universitetet i Oslo, de første konvergensmiljøene ble opprettet i regi av UiO:Livsvitenskap. De seks tverrfaglige forskergruppene som ble valgt ut etter en grundig søknadsprosess, skulle løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Onsdag 30. mars var det avslutningsarrangement og tid til å dele erfaring og resultater.
Ny overingeniør ved Seksjon for akvatisk biologi og toksikologi (AKVA). Fra Vietnam.
FNs klimapanel gir oss et kort tidsvindu for å bremse klimaendringene. Hva må til for å lykkes, og hvordan skal vi takle konfliktene i spenningsfeltet mellom klimakrise og naturkrise?
PODKAST: Karriererettleiar Gisle Hellsten oppfordrar foreldre og nittenåringar til å senkje skuldrene, og sjå på valget som et gledeleg dilemma framfor eit skjebnetungt lodd.
Mange er økonomisk berørte av den pågående krigen i Ukraina, og sanksjonene knyttet til den. Nå kan studenter fra Ukraina, Hviterussland og Russland søke om støtte gjennom en nasjonal støtteordning.
Vi inviterer til en hyggelig sammenkomst for våre første konvergensmiljøer onsdag 30. mars i Sophus Lies auditorium. Det blir presentasjoner, panelsamtale, mingling og servering. Alle som er interessert i tverrfaglig forskning og samarbeid er velkommen!
Vitenskapelig ansatte, postdoktorer og doktorgradsstudenter innen livsvitenskap ved UiO kan søke om støtte for å styrke samarbeidet med internasjonale forskningsmiljø. Neste søknadsfrist er 1. juni.
Vitenskapelig ansatte og studenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til delfinansiering av åpne arrangement som er i tråd med satsingens strategi. Neste søknadsfrist er 1. juni.
Er det mulig å si noe sant med skjønnlitteratur? Hvor går egentlig grensen mellom fiksjon og fakta? Journalist Simen Sætre og antropolog Vilde Fastvold er gjester i denne episoden av podkasten Hylland og Wig.
Forskerne undersøker om den stadig mer intense hvalturismen gjør at klimaendringene og miljøgiftene som dyrene utsettes for, virker enda sterkere. (Apollon.)
Studenter, ansatte og omverdenen skal merke at Universitetet i Oslo har fått ny klima- og miljøstrategi. – Derfor utvikler vi en konkret tiltaksplan. Det er i den vi får se hvordan hverdagen på universitetet skal bli annerledes, sier viserektor Mette Halskov Hansen.
Veksthuset for livsvitskap og næringsklynger sparkar i gang innovation hangouts der forskarar, studentar og næringsliv kan bygge nettverk. Slik vil vi legge til rette for samarbeid som gjer at forskinga ved UiO kjem pasientar og samfunnet til gode.
Et forskningsbibliotek med arbeidsplasser og læringsmiljø for studenter, en scene og møteplass for forskere og et sted å invitere verdensstjerner til Universitetet i Oslo. Det er nå ti år siden Realfagsbiblioteket åpnet dørene som kulturbærer og -formidler av naturvitenskap og matematikk midt på campus. Og for noen år det har vært.
Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere innen realfag og medisin for 2022 går til Eivind A. B. Undheim, førsteamanuensis ved Institutt for biovitenskap. Han får belønningen for fremragende forskning innen evolusjonsbiologi.
Den tverrfaglige satsingen UiO:Energi videreføres fra 2023 til 2027, med en bredere tematikk som også inkluderer klima og miljø. Det vedtok Universitetsstyret i dag.
Ny klima- og miljøstrategi ble vedtatt i februar. Nå følger utkast til tiltaksplan for det videre arbeidet. Studenter og ansatte kan komme med innspill via nettskjema og på et åpent debattmøte.
Har du en innovasjonsidé innen livsvitenskap eller lurer på om du har en idé? Ta kontakt med Veksthuset for livsvitenskap for å få tilgang på blant annet veiledning, såkornmidler, mentorer og møteplasser slik at du kommer i gang med innovasjonsprosessen på en god måte.
17. februar vart Veksthuset for livsvitskap – den nye innovasjonseininga for livsvitskap ved Universitetet i Oslo – offisielt opna. Veksthuset skal hjelpe forskarar og studentar med innovasjonsprosessen. Sjå bilete frå opninga der vi samla heile Oslos innovasjonsøkosystem for livsvitskap.
Forhandlingene med de to store forlagsgigantene har resultert i nye avtaler etter forhandlinger på overtid.
Nysgjerrig på den neste pandemien allerede, eller nysgjerrig på hva genterapi egentlig er? Da bør du følge Universitetet i Oslos livsvitenskapskonferanse! Programmet er åpent for alle, med både fysisk og digital deltakelse.
Universitetet i Oslo har fått en ny klima- og miljøstrategi som skal prege hele universitetets virksomhet – fra utdanning og forskning til formidling, innovasjon og drift.
Korona har herjet med lukt og smakt til millioner av mennesker verden over. Vi har plutselig blitt bevisst sanser vi frem til nå har tatt for gitt. Men hvordan fungerer lukt- og smakssansene våre?
Vi tilbyr kurs i litteratursøking i PubMed, Web of Science og andre faglige databaser, kritisk vurdering av artikler, referansehåndtering, OA-publisering og forskerprofilering. Les mer om kursene og meld deg på via oversikten nedenfor.