Forside

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Personer

Finn ansatte og studenter

Tjenester og verktøy

Aktuelt

Kjemi-saker på titan.uio.no

 • Deltakerne på ICCE-konferansen i 2017 Faglig krafttak mot PCB og de andre miljøgiftene 12. sep. 2017 11:28
  Mer enn 30 år etter at produksjonen og omsetningen ble forbudt i mange land, er PCB fortsatt et stort miljøproblem. De 400 forskerne som møttes til miljøkjemi-konferanse i Oslo i juni, kommer ikke til å bli arbeidsløse på lenge.
 • Per-Anders Hansen ved Kjemisk institutt forsker på luminescerende materialer Solcelle-forskning førte til patentsøknad om noe helt annet 4. aug. 2017 08:01
  Etter å ha strevd mye med å utvikle et materiale som kan gi bedre solceller, foreslår kjemiker Per-Anders Hansen at det utgis en "Journal of failed results". Men strevet førte fram til slutt – og har i tillegg ført til en patentsøknad om en helt ny måte å måle overflatetemperaturer på.
 • Svein Stølen Ny UiO-rektor: Lover å sette spor etter seg 31. juli 2017 08:28
  Denne uken setter Svein Stølen seg i rektorstolen. Det ser han frem til, men mener studentene er de som har størst grunn til å glede seg. De står nemlig øverst på det nye rektorteamets prioriteringsliste.
 • Norske og kinesiske forskere samarbeider om CCS-teknologi Kina satser tungt på karbonfangst og -lagring, med norske partnere 19. juni 2017 20:51
  Karbonfangst og -lagring skal bidra til å redde det globale klimaet, og Kina satser nå på å ta teknologien i bruk i stor skala. Men karbonfangsten kan føre til utslipp av kreftfarlige stoffer. Nå vil kineserne samarbeide med forskere ved UiO og Teknologisenteret på Mongstad for å finne de beste løsningene på miljøproblemet.
Studere kjemi hos oss?

Hva kan jeg bli?      Kjemistudenter presenterer seg (video)    Sosialt: Proton og MENAgeriet

Arrangementer

Ingen kommende arrangementer