English version of this page

Virtuell Linux-maskin, Ifi Workstation

Hvis man trenger tilgang til en arbeidsstasjon med Linux (RHEL8)  og man ikke har anledning til å benytte en fysisk arbeidsstasjon på Lab eller kontor, kan man bruke en Ifi-tilpasset virtuell maskin.

For å koble til VDI-tjenesten anbefaler vi sterkt å bruke VMWare Horizon Client, et program som lar deg koble til VDI-tjenesten. Se lenker til høyre eller nederst i denne artikkelen.

Hvis du ikke har mulighet til å installere klienten er det mulig å koble seg til VDI-tjenesten med nettleseren, men man må regne med at brukeropplevelsen blir kraftig redusert.

Adressen til VDI-tjenesten er https://view.uio.no. Når du kobler deg til får du opp en rekke valg. Den Ifi-tilpassete maskinen heter 'Ifi Workstation'.

Bilde som viser IfI Workstation-ikonet

Viktige forskjeller

Tjenesten er stadig under utvikling, og det kan dukke opp problemer. Hvis du støter på et problem oppfordrer vi deg til å ta kontakt med drift@ifi.uio.no så ser vi på saken så fort vi har anledning. Få med så mye informasjon om problemet som mulig.

Foreløpig vet vi om følgende ting som noen kan oppleve som problemer:

  • Når du logger på maskinen er ikke det vanlige hjemmeområdet ditt montert på det vanlige stedet. Du finner det vanlige hjemmeområdet ditt på ~/M-drive.
  • Hjemmeområdet på maskinen er ikke persistent, det vil si at det du lagrer der blir borte når maskinen skrur seg av. Husk å lagre alt du vil ta vare på på ~/M-drive.
  • Andre filområder som er på nett, som andre brukere sine hjemmeområder og prosjektområder, er ikke montert på de virtuelle maskinene.
Publisert 25. mars 2020 15:07 - Sist endret 12. juli 2022 15:54