Aktuelle saker

JORDNÆR MÅNEFORSKER: Nils Charles Prieur er fascinert av Månen, men tror han foretrekker å bli på Jorden. I februar disputerte han på Norges første doktorgradsarbeid i planetologi. Foto: Ola Sæther/UiO
Publisert 3. apr. 2018 19:02

Nils Charles Prieur disputerte nylig med avhandling om hvordan Månens utallige kratere kan avsløre mer om et himmellegeme vi vet overraskende lite om.

LIKE MYE SOM SVARTEHAVET: En havbunnsplate presses ned mot Jordens indre når den kolliderer med en kontinentalplate eller en annen havbunnsplate. I løpet en million år forsvinner like mye vann som hele Svartehavet gjennom subduksjonssonene. En del av vannet returnerer i løpet av et par tusen år til Jordens overflate via eksplosive vulkaner. Resten av vannet forsvinner ned i mantelen. Noen forskere mener at så mye som halvparten av hele vannreservoaret på Jorden befinner seg i Jordens indre. Foto: MostPhotos
Publisert 5. feb. 2018 12:36

Verdenshavene renner ned i Jordens indre. Vanntapet er enormt.

Publisert 8. jan. 2018 14:30

To forskere ved Institutt for geofag og CEED har fått Forskningsrådets støtte til unge forskertalenter. De to heldige er Tobias Rolf og Frans-Jan W. Parmentier.

En stolt prisvinner Jan Inge Faleide (t.v.) med rektor ved UiO, Svein Stølen, etter prisutdelingen på DNVA. Foto: Carmen Gaina/CEED.
Publisert 12. okt. 2017 12:03

Professor Jan Inge Faleide, Institutt for geofag og CEED får Framkomiteens belønning for polarforskning for 2017. Prisen ble i år delt med Elin Darelius/UiB. Faleide er geolog/geofysiker og har bidratt særlig mot marin geofysikk og petroleumsforskning, men også i annen forskningsaktivitet i tilknytning til Polarområdene og norsk kontinentalsokkel forøvrig. Prisen ble tildelt på minneseminaret til Fridtjof Nansen på Vitenskapsakademiet den 10. oktober.

Stephanie Werner, Førsteamanuensis ved Institutt for geofag og Senter for Jordens utvikling og dynamikk. Foto: Privat
Publisert 5. okt. 2017 13:33

Stephanie Werner er nettopp valgt inn som nytt medlem i ESA arbeidsgruppen Solar System and Exploration Working Group (SSEWG).