Aktuelle saker

En stolt prisvinner Jan Inge Faleide (t.v.) med rektor ved UiO, Svein Stølen, etter prisutdelingen på DNVA. Foto: Carmen Gaina/CEED.
Publisert 12. okt. 2017 12:03

Professor Jan Inge Faleide, Institutt for geofag og CEED får Framkomiteens belønning for polarforskning for 2017. Prisen ble i år delt med Elin Darelius/UiB. Faleide er geolog/geofysiker og har bidratt særlig mot marin geofysikk og petroleumsforskning, men også i annen forskningsaktivitet i tilknytning til Polarområdene og norsk kontinentalsokkel forøvrig. Prisen ble tildelt på minneseminaret til Fridtjof Nansen på Vitenskapsakademiet den 10. oktober.

Stephanie Werner, Førsteamanuensis ved Institutt for geofag og Senter for Jordens utvikling og dynamikk. Foto: Privat
Publisert 5. okt. 2017 13:33

Stephanie Werner er nettopp valgt inn som nytt medlem i ESA arbeidsgruppen Solar System and Exploration Working Group (SSEWG).

Fra prisutdelingen: En stolt Henrik Svensen får Norges forskningsråd sin formidlingspris for 2017 av Thomas Evensen, kommunikasjonsdirektør i Forskningsrådet. Foto: Yngve Vogt/Apollon
Publisert 29. sep. 2017 11:02

Forskningsrådets formidlingspris for 2017 ble i går 28. sept. tildelt Henrik Svensen ved Institutt for geofag og CEED. Han belønnes for lang og trofast formidling innen vulkanisme og klimakatastofer og generelt innen det brede fagområdet geologi.

Publisert 3. aug. 2017 12:06

This week saw the conclusion the UiO International Summer School course "A Changing Arctic". The annual 6 week course is a blend of social science, law, and natural science lectures, and this year saw 13 students from a range of professional backgrounds and nationalities attend. As in previous years, CEED is heavily involved in the program; Carmen Gaina is course leader and a lecturer, course assistant is Grace Shephard, and this year's line-up included a lecture from Anne Hope Jahren

De to artiklene utforsker geologiske forhold på havbunnen. En fra Møre-bassenget, og den andre fra havbunnen utenfor Skottland. Bilde: Google Earth
Publisert 29. juni 2017 20:27

Sigurd Kjoberg og Syahreza Saidina Angkasa ble ferdige med MSc i Geosciences i 2016. Begge de to tidligere GEO-studentene har hatt tilknytning til CEED. De to er nå førsteforfattere av artikler i tidsskriftet Interpretation, artikler basert på arbeidet de gjorde i sine masteroppgaver.