English version of this page

Velkommen som ny masterstudent

Studiestart er onsdag 12. august. Her finner du en oversikt over alt du trenger å vite og gjøre før studiestart og i masteruka.

Denne siden ble sist oppdatert 17. aug, kl.10:25

Viktig om studiestart

Obligatorisk smittevernskurs

Alle UiO-studenter må ta et obligatorisk nettbasert smittevernskurs før dere kommer på campus. Les mer og finn lenke til UiO's smittevernskurs her.

Valg av emner høsten 2020

Vi møter dere for første gang på velkomstmøtet for ditt program 12. august og fristen for oppmelding til emner i StudentWeb er allerede torsdag 13. august! 

Valg av emner er et av temaene som tas opp på velkomstmøtet. Det er viktig at du ser gjennom anbefalte emner på forhånd og gjør deg noen tanker om hvilke(t) emne(r) du ønsker å ta. Sjekk studiestartsiden for ditt program for mer informasjon om dette (se under).

Studiestartside for ditt program

Bli kjent med forskerne, studieretningene og hvilke emner som tilbys høsten 2020:

Hvordan melde seg opp til emner

Du melder deg opp til emner i Studentweb gjennom fanen «aktive emner» eller via din individuelle studieplan. Det kan være lurt å vente med selve registreringen til du har deltatt på velkomstmøtet på onsdagen.

Studenter som har betinget tilbud og som har oppfylt vilkårene innen fristen, vil få studierett og kunne melde seg opp til emner senest 11.august.

Bli kjent med Zoom

UiOs digitale undervisning og møter foregår i stor grad på Zoom, inkludert deler av programmet for masteruka. Alle UiO-studenter har tilgang til dette verktøyet. Det er derfor viktig at du setter deg inn hvordan dette fungerer og setter det opp på din maskin. Se veiledningen Ny student: ta i bruk Zoom.

Masteruka 12.-14. august 2020

Masteruka pleier å være obligatorisk med fysisk oppmøte. I år er deler av programmet digitalt og velkomstmøtet på onsdag er obligatorisk. Du finner program og tidspunkt for onsdag og torsdag på studiestartsiden for ditt studieprogram.

Onsdag - Velkomstmøter for hvert program 

Du ønskes velkommen av fagmiljøet og får viktig informasjon om programmet ditt. 

Torsdag - Spørretimer på Zoom

Det er allerede frist for emnepåmelding og her kan du stille spørsmålene du måtte ha.

Fredag - Felles seminar 

Sjekkliste: Dette må du gjøre i august

Sjekkliste for nye UiO-studenter ved studiestart.

Kom i gang med studiene!

Tips til deg som er ny student så du kommer godt i gang med studiene.

I Ole-Johan Dahls hus

 

Viktige frister

12. august: studiestart

13. august: valg av emner

1. september: