Publisert 13. nov. 2015 09:22

I tidligere tider trodde både forskere og folk flest at morkaken var en slags barriere som beskyttet fosteret mot skadelige stoffer i mors kropp. – Men i dag vet vi at dette er helt feil. Morkaka er mer som en lekk sil! sier Hedvig Nordeng.

Publisert 12. nov. 2015 13:59

Folk som har fått transplantert nye organer må ta en nøyaktig dose immundempende medisiner to ganger daglig resten av livet. Farmasøytisk institutt og USIT skal nå utvikle en mobil-app som kan hjelpe pasientene med å huske på de livsviktige medisinene.

Publisert 14. aug. 2015 11:00

Vi vet at bruk av medisiner under graviditeten kan gi synlige misdannelser hos fosteret.  Men hvordan påvirkes hjernen? For første gang skal forskere nå undersøke langvarige virkninger av legemidler, som ADHD.

Publisert 16. apr. 2015 10:39

Tre år gamle barn av mødre som hadde brukt antidepressiva i svangerskapet viste flere symptomer på angst enn deres søsken som ikke hadde blitt eksponert for antidepressiva i svangerskapet.

Publisert 10. apr. 2015 14:01

Mange kvinner lider seg igjennom svangerskapet med store migrenesmerter fordi de ikke tør å ta medisiner. Men en ny gjennomgang av forskningen viser at flere typer behandling kan brukes.