Aktuelle saker fra 2012

Publisert 31. okt. 2012 10:01

Legemiddelanalyse ved Farmasøytisk institutt +analytisk kjemi ved Kjemisk institutt = Bioanalytics@UiO

Publisert 26. juni 2012 08:48

I Sverige diskuteres et totalforbud mot bruk av BPA i plast. Men vil dette føre til en bedre helse for befolkningen?

Publisert 30. apr. 2012 14:07

Forskere ved Farmasøytisk institutt og Nordisk Institutt for Odontologiske Materialer AS (NIOM) er i ferd med å utvikle et produkt som kan anvendes mot bakterieinfeksjoner i munnhulen.

Dette kan potensielt hjelpe personer som har tilbakevendende betennelse i tannfestet.

Publisert 23. mars 2012 09:10

Trening har en rekke gunstige effekter, både lokalt i musklene og for resten av kroppen. For å studere effekter av trening på cellenivå har forskere ved Farmasøytisk institutt ved UiO i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus utviklet en in vitro-modell for trening.

Publisert 1. feb. 2012 11:20

Forskere ved Farmasøytisk Institutt og Odontologisk Fakultet er i ferd med å utvikle nanopartikler som kan feste seg til tennene. Dette kan potensielt beskytte tannemaljen mot slitasje og karies.

Partiklene kan dessverre ikke erstatte tannpuss, men være et viktig tillegg for å bedre verdens tannhelse.