print logo

Forsiden

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag.

Alle emner

 

Forskning

Aktuelt

 • img_8415 Tema nord: Austfonna smeltar og sklir ut 2. feb. 2016

  Gigantbreen Austfonna på Svalbard vert tjukkare og tjukkare på midten, og tynnere på kantane. Forskarane trur smeltevatn som fylgjer med eit varmare klima smører breen i botnen slik at den sklir ut.

 • stud-geo9440-jan2016 Japanske studenter til UiO for å studere modellering av kryosfæren 27. jan. 2016

  Fem japanske PhD studenter og flere vitenskaplige ansatte fra Hokkaido University, Sapporo, fulgte i år undervisningen i GEO9440 - Cryospheric modelling, Institutt for geofag. De deltok i utvekslingprosjektet CryoEAST, med støtte fra SIUs Nordområdeprogram.

 • thermo-karst-processes-507px Modellering av permafrost, nye klimaforskmidler 18. des. 2015

  Forsker Sebastian Westermann ved Institutt for geofag kan glede seg over å ha fått midler i KLIMAFORSK programmet fra NFR til et prosjekt som tar mål å forbedre representasjon av permafrost i jordsystemmodeller. Forskerne ønsker å kople permafrost prosesser som blir studert i felt i mer globale modeller - her den norske NorESM modellen.

 • colourbox3486279b-350px Etter klimatoppmøtet i Paris 16. des. 2015

  I forrige uke ble FNs klimatoppmøte i Paris avsluttet, og en avtale om CO2 reduksjon ble fattet. I kjølvannet av klimatoppmøtet har MNs nyhetsportal titan.uio.no intervjuet klimaforskere fra geo, ibv og kjemi om hva de mener om utfallet?, hva betydning vil det ha for deres forskning?, og utfordringer fremover? Les disse i artikkelen: Paris-avtalen: En seier for klimaforskningen

Personer

Finn ansatte og studenter

Disputaser

Ingen kommende disputaser

Institutt for geofag i sosiale medier